Vicent Marzà ha dimitit com a conseller per dedicar-se a Més Compromís

0
207

El conseller ocupava el càrrec des del 2015 i la marxa s’anticipa a la remodelació prevista al Consell

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha avançat aquest dimecres a la previsible crisi del Consell que ultima el president Ximo Puig i ha anunciat que deixa el govern valencià. Marzà, que explicarà els detalls de la seua decisió en una roda de premsa convocada per a les 11:30 hores, deixa la primera línia executiva per a dedicar-se a Més Compromís, segons han confirmat fonts del partit en À Punt.

Marzà, mestre de professió, és conseller d’Educació des de l’any 2015, quan va començar el mandat del govern del Botànic a la Generalitat.

L’anunci de Marzà es produeix en el moment en què s’esperen els canvis al si del Consell, tot i que inicialment estava previst que afectaren la part socialista. De fet, els canvis es planegen sobre la Conselleria de Sanitat Universal, d’Ana Barceló; la d’Innovació, de Carolina Pascual, i la d’Hisenda, de Vicent Soler.

Preguntat el president de la Generalitat quan participava en un acte de la Universitat Politècnica de València, Puig ha qualificat la decisió de «personal» i ha valorat el treball del Marzà. «He de dir que el conseller Marzà ha fet un treball extraordinari i hem avançat en tot allò que ens haviem proposat en Educació i en l’àmbit de la Cultura i l’Esport. I sempre li agrairé la seua voluntat de treballar i de diàleg», ha defés.

Puig diu que cal encetar una nova etapa

El president ha dit també que ara «hem d’encetar una nova etapa» per a aprofitar la «gran oportunitat» que té la Comunitat Valenciana. Tot i això, el president ha evitat concretar quan es concretarà el canvi al Consell. «Ho sabrem quan siga el moment. Vaig dir que fins a finals d’aquesta setmana no se’n sabria res», ha remarcat.

Reunió de Més Compromís

Per la seua banda, l’executiva de Més Compromís es reunirà aquest dimecres de vesprada amb la finalitat de designar la persona que substituirà Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, segons fonts del partit.

La reunió ha sigut convocada a les 15 hores i posteriorment es farà públic el nom de la persona que assumirà la responsabilitat d’aquesta cartera del Consell durant l’any que queda de legislatura.

À PUNT