La Ribera rebrà altres 3,8 milions del Fons de Cooperació Municipal de la Diputació

0
155

 

  • La corporació ha ingressat ja 40 milions d’euros als ajuntaments de la província, repartirà 20 més en els pròxims dies i aprovarà abans d’estiu altres 20 per a arribar a la històrica xifra de 80
  • Els municipis de la Ribera Alta es repartiran 2.750.000 euros i els de la Ribera Baixa una mica més d’un milió. Alzira, Algemesí, Carcaixent, Sueca i Cullera tenen una assignació superior als 150.000 euros

 

Els municipis de la Ribera rebran altres 3,8 milions d’euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja va deixar una mica més de set milions a la comarca fa dos mesos. La Ribera Alta té assignats 2.750.000 euros i La Ribera Baixa 1.061.000 euros en el segon repartiment provincial, que tindrà continuïtat abans d’estiu amb una altra aportació similar, la qual cosa elevarà a més de 15 milions d’euros l’assignació de la Diputació als ajuntaments de la Ribera a través del Fons de Cooperació.

 

Per localitats, Alzira (184.000), Algemesí (164.000) i Carcaixent (156.000) són les que tenen una major assignació a la Ribera Alta, on Carlet, Alginet, L’Alcúdia, Benifaió, Alberic i Montserrat superen també els 100.000 euros. A la Ribera Baixa, Sueca (161.000), Cullera (159.000) i Almussafes (112.000) són els tres municipis amb major aportació en un llistat que tanca El Mareny de Barraquetes amb al voltant de 40.000 euros.

 

La Diputació de València incrementarà enguany la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal fins a arribar als 80 milions d’euros. La corporació provincial ha ingressat ja 40 milions als ajuntaments de la província; repartirà 20 milions més en els pròxims dies, després de la seua aprovació en la Comissió d’Hisenda i en el ple de la setmana vinent; i completarà la seua assignació a este programa conjunt amb la Generalitat amb un últim lliurament de 20 milions, que arribarà als municipis valencians abans d’estiu.

 

D’esta manera, la Diputació quadruplica els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. “Els 80 milions d’enguany constituïxen una aportació històrica que se suma als 144 milions del recentment presentat Pla d’Inversions i que posen de manifest que la prioritat per a esta institució són els pobles als quals representa, especialment aquells amb menys de 10.000 habitants, que són els que més la necessiten”, assenyala el president de la Diputació, Toni Gaspar.

 

Gaspar insistix en “l’eficàcia d’este Fons que ha aconseguit reduir al mínim la burocràcia i transferir liquiditat als ajuntaments de manera molt àgil”, i recorda que l’aposta decidida per les transferències directes als municipis “és possible gràcies a la voluntat de l’equip de govern de reinvertir el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

 

Compensació als pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants

 

El màxim responsable provincial ha explicat que en este segon repartiment del Fons de Cooperació 2022 la Diputació “ha volgut compensar als municipis d’entre 3.000 i 10.000 habitants, eixos que habitualment queden fora dels criteris correctors al no ser del tot xicotets, cas de pobles amb menys població i recursos als quals la institució considera prioritaris, ni arribar a disposar dels ingressos que tenen localitats amb major nombre d’habitants”.

 

Els 20 milions d’euros aprovats en la Comissió d’este dimarts, que arribaran a ple la setmana vinent, s’ingressaran a continuació als ajuntaments, que encara disposaran d’una altra partida similar abans d’estiu “amb l’objectiu de garantir la seua liquiditat i la possibilitat de fer front a la pujada de preus generalitzada que condiciona la qualitat de vida de les veïnes i veïns de qualsevol municipi”, afig el president Gaspar.