Els treballadors de l’Hospital Vithas Aigües Vives es mobilitzen per un conveni «just»

0
1767

Els treballadors de l’Hospital Vithas Aigües Vives han començat a mobilitzar-se després que, tot i els 16 mesos de reunions, s’hagen trencat les negociacions amb l’empresa «obrint-se un futur incert en la relació entre patronal i sindicats».

Els sanitaris lamenten que la patronal propose «retallades de drets», malgrat «l’esforç fet pel personal durant la pandèmia» i que l’empresa Hospital Vithas Nisa de la Comunitat Valenciana haja venut a la conselleria de Sanitat l’Hospital València al Mar per 9 milions d’euros.

Els sindicats UGT i CCOO critiquen la «instransigència» de l’empresa que ha ofertat una pujada salarial per al periode 2021-24 «que no cobrix la pèrdua provocada per l’augment de l’IPC l’any 2021», a més dels intents empresarials de «retallar drets reconeguts en l’anterior conveni».

Els treballadors de l’Hospital d’Aigües Vives no accepten perdre drets que consideren «consolidats», així com increments salarials «irrisoris», que l’empresa ha obert el Centre Mèdic d’Alzira i té previst obrir un nou hospital al barri de Malilla, amb una inversió total prevista de 30 milions d’euros en dos anys.

Per aixó han nunciat hui pròximes mobilitzacions i fins i tot «una vaga, fins aconseguir un conveni just acord amb el nivell de l’empresa». El conveni afecta també als hospitals 9 d’Octubre i Virgen del Consuelo de València, així com el Rei En Jaume de Castelló de la Plana.