Cullera lidera el rànquing de la província de València amb 8 banderes blaves

0
665

Es converteix a més en el segon municipi de la
Comunitat amb un major nombre de platges distingides

Les platges de l’Escollera i del Marenyet-l’Illa estrenen bandera blava i també el sender del ‘Cap de Cullera’ obté per primera vegada un guardó

 

Mayor: «vull posar en valor a totes les persones que han estat treballant durant aquests tres anys perquè este reconeixement arribe hui a Cullera»

 

 

Cullera aferma el seu lideratge com a destinació turística de qualitat en rebre aquest any huit banderes blaves, dos distintius més que l’any passat. Les platges de l’Escollera i la del Marenyet-l’Illa se sumen a les altres sis que ja comptaven amb aquest guardó: Sant Antoni, el Dosser, el Racó, el Faro, Los Olivos i Cap Blac.

D’esta manera la localitat lidera el rànquing de la província de València i es converteix a més en el segon municipi de la Comunitat Valenciana amb més platges distingides.

«Cullera està d’enhorabona, la Ribera està d’enhorabona perquè som depositaris d’aquesta meravella d’enclavament natural que ens ha tocat viure. És el reconeixement a molts anys de treball, per això vull posar en valor a tots els treballadors municipals, a totes les persones que han estat treballant durant aquests tres anys perquè aquest reconeixement arribe hui a Cullera», ha manifestat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«Cullera té les millors platges de la província de València, les millors platges del Mediterrani i prova d’això són els 8 distintius que ens ha atorgat ‘Bandera Blava’», ha afegit el primer edil.

Segell ‘Sender Blau’ per al ‘Cap de Cullera’

Enguany a més el ‘Cap de Cullera’ ha rebut el distintiu de Sender Blau. El Cap de Cullera és l’únic relleu costaner de tota la província, condició geogràfica que li atorga un gran interés des del punt de vista natural, paisatgístic i cultural.

«Este sender que tenim en el nostre far és un lloc on l’albirament d’ocells migradors és únic i no deixa indiferent a ningú», ha destacat l’alcalde.

Aquest enclavament ofereix una de les millors panoràmiques del Golf de València, a més d’un punt d’observació d’ocells marins al costat del seu icònic far. Però l’interés del Cap de Cullera va més enllà, la visibilitat d’un gran tram de la costa valenciana juntament amb la seua ubicació al costat del riu Xúquer, l’han convertit en una talaia perfecta per a la defensa costanera al llarg de la història.


Distintius Banderes Blaves

Els criteris que es tenen en compte per a atorgar aquest distintiu es classifiquen en quatre aspectes fonamentals: la qualitat de les aigües, la informació i educació ambiental duta a terme en aquests espais, la gestió ambiental i els serveis i instal·lacions amb els quals compten aquestes platges.

Aspectes com els serveis de salvament i socorrisme, l’accessibilitat a la platja per a persones amb mobilitat reduïda, la neteja, les instal·lacions i equipaments de la platja com a banys, papereres, torres de vigilància, passarel·les, etc. la protecció del litoral i la conscienciació ambiental.