Alzira vol duplicar la producció elevant a 100.000 cryptolaemus contra el cotonet

0
162
Un insecte cryptolaemus en el cultiu de creïlles de l’insectari municipal

Alzira va obrir ahir el termini d’inscripció per al tractament de la plaga del cotonet amb l¡’insecte natiu d’Austràlia, el Cryptolaemus, que cultiva en les noves instal.lacions municipals ubicades al Mercat d’Abastos. El termini es tancarà el pròxim 4 de juny mentre el repartiment dels insectes depredadors del cotonet començarà el 15 de juny.

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, que ahir va visitar l’insectari municipal, creu que enguany «la producció de cryptolaemus creixerà es duplicarà passant de 50.0000 a 100.000 insectes».

El nou insectari permet mantindre una temperatura constant d’entre 25 i 26º que necessiten les larves de cryptolaemus per arribar a adults donat que no soporten les baixes temperatures. Per aixó la solta d’estos insectes coindicix, pràcticament, amb l’arriba de l’estiu.

Lluites biològiques

L’Ajuntament d’Alzira és pioner a la comarca en la lluita biològica i no descarta que en el futur «pugam enllestir altres lluites biològiques», assegurà Carreres.

Els agricultors interesats podran sol·licitar els exemplars de Cryptolaemus, aportant les dades de: partida, polígon, parcel·la, superfície i tipus de cultiu a través del tràmit específic habilitat. Esta sol·licitud es podrà realitzar telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica de www.alzira.es,  presencialment en les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira, així com també en la cooperativa ALZICOOP que col.labora amb el consistori local.

Podran inscriure’s les persones físiques o empreses propietàries de parcel·les agrícoles de cakis o cítrics en explotació, situades en el terme municipal d’Alzira.

Com que es prioritza la màxima vida útil d’este insecte depredador al camp, tindran preferència les explotacions agrícoles amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada i, finalment, les explotacions convencionals. Si es tracta de producció integrada o agricultura ecològica, document que ho acredite (certificat del CAAE o còpia del registre en producció integrada, si escau).

En la sol·licitud se signarà una declaració responsable en la qual es comprometen a soltar els insectes en les parcel·les agrícoles que es declaren, el mateix dia de la recollida.

El repartiment d’insectes es realitzarà progressivament, segons es vaja generant la producció, entre els mesos de juny i setembre d’enguany, respectant l’ordre de prioritat dels criteris indicats.

Per a més informació, es pot telefonar a la regidoria d’Agricultura al 96 245 92 69 o enviant un correu a agricultura@alzira.es.