Alzira negocia amb l’ICO la solució a les reclamacions dels prèstecs de la pantanada

0
226

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Serveis i Obres Públiques, Fernando Pascual, han mantingut des de fa un any diverses reunions amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el seu gabinet per tal de treballar conjuntament per tal que l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) arxive les reclamacions dels préstecs de la pantanada del 1982 tal com va acordar el Ple de l’Ajuntament en una moció de tots els grups polítics municipals aprovada per unanimitat.

 

Cal recordar que els préstecs els va concedir el Govern de l’Estat a través de les antigues Entitats Oficials de Crèdit als afectats per les inundacions i el posterior esfondrament de la presa de Tous l’octubre de 1982. L’any 1993 l’ICO va assumir la titularitat dels préstecs.

 

En la reunió celebrada fa uns dies l’ICO va informar que queden pendents 47 préstecs  per un import mitjà de 13.600 € (la majoria de les operacions amb imports entre 4.000 i 6.000 €). D’aquests, 33 pertanyen a procediments instats a Alzira, per un import mitjà de 8.000 € (la majoria de les operacions amb imports entre 3.000 i 4.000 €).

 

El regidor de Serveis i Obres Públiques, Fernando Pascual manifesta “que l’ICO obri les portes a negociar el deute i, amb la mediació de l’Ajuntament, poder parlar amb cadascú dels afectats d’una manera individualitzada”.

 

Per la seua banda, l’alcalde, Diego Gómez, declara que “estem treballant per a donar solució a un problema que ja dura massa temps, amb l’afany que es puga tancar abans que es complisquen els 40 anys de la “pantanà” de Tous”.