Bernardo Cortés (nou president JLF): «Les falles d’Alzira són molt potents però encara poden crèixer mes»

0
780
Bernardo Cortés agafa el testic de Jaume Bohigues

Bernardo Cortés, que ha sigut elegit esta nit nou president de la Junta Local Fallera d’Alzira, arriba al càrrec «molt il.lusionat» i disposat a fer crèixer la festa fallera alzirenya. «Les falles d’Alzira són molt potents, però encara poden crèixer un poc més», ha assegurat a Riberaexpress només ser oficial la seua elecció en ser l’únic candidat a sustituir a Jaume Bohigues.

Cortés ha comptat amb el suport de 33 comissions alzirenyes; Caputxins votà en contra i lsa falla Avda Josep Pau es va abstindre.

La seua cartera presidencial va repleta de propostes, la majoria d’elles seran efectives ja en el pròxim exercici faller; així hi haurà, per primera vegada, un acte exclusiu per acomiadar a les falleres majors de la ciutat, en este cas Alba Carrió i Clàudia Dolz.

Ha aconseguit patrocinadors per a set mascletaes, encara que en 2023 no hi haurà concurs i amb la novetat de dos nits de foc. També hi haurà una Macrodespertà per als falleres i falleres infantils «són el futur de la festa», el mateix diumenge de la Globotà amb bombetes i xinos gratuïts per a tots els participants. I la seua principal proposta, que està en l’aire puga ser efectiva ja el pròxim any, és que la JLF compte amb un monument propi com passa a València.

Cortés confessa que «presidir la JLF d’Alzira sempre ha sigut la meua il.lusió«, que acarona des que va ser membre, amb només 18 anys, en la directiva de Bernardo Chordá. El seu currículum faller és envejable donat que ha sigut quatre anys president de la falla Sant Roc i el últims tretze ha estat al capdavant de la comissió Hernán Cortés. Tot i no tindre rival ha visitat tots els sectors explicant el seu projecte faller per al bienni 2023-24.

Cortés estarà acompanyat en la junta per un total de 37 membres que comencen ja a dirigir la segona potència mundial en falles.