Tempestes fortes per a dimarts i dimecres a la Ribera

0
149

Tornen les tempestes fortes

» alt=»avisos» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />

La treva de diumenge ha durat poc perquè dilluns torna a complicar-se l’oratge. Ens arriba un embossament d’aire fred que farà créixer amb força els núvols. Durant el matí augmentaran els núvols i ja esperem els primers ruixats a l’extrem nord. També són probables al sud, però a partir de migdia les tempestes agafaran força i descarregaran a tot l’interior central i nord. Precaució perquè seran localment fortes i acompanyades de granís, especialment a l’interior nord i a les muntanyes del nord d’Alacant. Les tronades avançaran cap al litoral durant la vesprada, on també descarregaran amb força, especialment al sector del golf de València. El vent s’enfortirà de vesprada al litoral i bufarà amb intensitat en moments de tempesta. Les temperatures baixaran i la majoria de les màximes estaran entre els 16 ºC i els 22 ºC.

» alt=»» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />

Dimarts serà un dia plujós i amb tempestes fortes. Fins al migdia plourà a tot el centre i nord, i al llarg de la vesprada els ruixats desapareixeran de les comarques més septentrionals i es concentraran al sud de València i nord d’Alacant, on de nou s’esperen acumulacions d’aigua molt importants. A l’extrem sud també s’activaran tempestes de vesprada. El vent bufarà de gregal, entre moderat i fort al litoral del golf de València, cosa que provocarà una notable alteració marítima. Les temperatures continuaran baixant.

Dimecres es mantindran les pluges al sud del golf de València i comarques centrals, mentre que a la resta s’espera un oratge més variable, amb clarianes durant el matí i ruixats i tronades de vesprada a l’interior i al sud. El vent de gregal bufarà fort al litoral central i sud, amb temporal marítim.

Tot sembla indicar que la borrasca ens abandonarà dijous, amb la qual cosa l’oratge serà més estable. Encara quedaran núvols a les comarques centrals i sud del golf de València i de vesprada creixeran nuvolades en zones de muntanya que deixaran ruixats aïllats, però res a veure amb les precipitacions de dimarts i dimecres. El vent de gregal afluixarà i les temperatures començaran a pujar.

À PUNT