Alzira i Delegació de Govern aborden la inundabilitat els prèstecs de l’ICO i la connexió amb l’AP-7

0
185

L’Ajuntament i la Delegació de Govern es reunixen per a parlar dels préstecs de l’ICO, la inundabilitat i la connexió amb l’AP-7

 

L’alcalde, Diego Gómez, i el regidor de Serveis i Obres Públiques, i Activitat Esportiva, Fernando Pascual, han mantingut una reunió este matí amb el Cap de Gabinet de la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, on s’han tractat diversos temes d’interés per a Alzira:

 

En primer lloc, s’han posat al corrent de les últimes accions portades a terme per a poder resoldre la qüestió dels préstecs de l’ICO. L’Institut de Crèdit Oficial enviarà tant a l’Ajuntament com a la Delegació del Govern l’informe que estan realitzant al respecte, amb la idea de concretar una reunió a la que puguen assistir també els advocats i les persones afectades.

 

S’ha parlat també sobre les accions per a resoldre la inundabilitat d’Alzira. Delegació de Govern ha informat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està redactant els projectes d’adequació dels barrancs de la Casella i Barxeta dins del programa de prioritats contra les inundacions. En eixe sentit, en els pròxims mesos està previst que es faça neteja del Casella per a fer l’estudi topogràfic.

 

L’alcalde ha demanat que es facilite una reunió amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Hugo Morán, amb l’objectiu de concretar una reunió per a parlar de les partides pressupostàries que es puguen incloure al PGE del 2023. Esta reunió també l’ha demanada el senador Carles Mulet.

 

Per últim, s’ha tractat la connexió amb l’AP-7 per la carretera d’Albalat on estan implicats el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

 

Com que el Ministeri no ha incorporat este accés al seu compromís d’accions prioritàries, es fa necessària una reunió amb la Secretaria d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana perquè s’incorpore una partida pressupostària com va fer en el seu moment el govern de Mariano Rajoy.

 

L’alcalde valora que “la reunió ha estat profitosa per tal d’anar impulsant aquelles accions que ajuden a resoldre la problemàtica de les alzirenyes i alzirenys implicats amb els préstecs de la pantanada i resoldre les infraestructures que milloren la connexió i la inundabilitat d’Alzira.”