Bombers d’Alzira i la Guàrdia Civil rescaten els veïns d’una vivenda d’Alberic en flames

0
442

La Guàrdia Civil de Sueca ha participat en el rescat d’un habitatge en flames a Alberic en la qual es trobaven tres dels seus habitants, a més d’un gos i diversos cadells.

Els habitants de la vivenda, que es trobaven demanant auxili al balcó de la tercera planta, van advertir als agents de la presència del seu animal de companyia al balcó de la primera planta, procedint els agents al seu rescat pujant-se al alfeizar de la finestra.

Davant la impossibilitat d’accedir a l’habitatge, a conseqüència de les flames, la Guàrdia Civil de Sueca va procedir a atenuar les mateixes gràcies a l’extintor que portaven en el seu vehicle oficial.

Una escala extensible

Encara que es va utilitzar un ariet per a derrocar la porta, l’accés a l’interior de l’habitatge va ser impossible a causa del foc, per la qual cosa els equips de bombers del parc d’Alzira i de Xátiva van utilitzar una escala extensible per al rescat tant dels ocupants de l’habitatge com dels cadells que es trobaven en el seu interior.

En adonar-se que un dels cadells no responia als estímuls, un dels agents de la Guàrdia Civil de Sueca va procedir a realitzar la RCP a l’animal, aconseguint que recobrara la consciència.

En l’actuació de rescat han participat, a més de la Guàrdia Civil de Sueca, la dotació de bombers tant d’Alzira com de Xátiva.

Gràcies a la ràpida intervenció, professionalitat i determinació que van mostrar en aquesta actuació, els components de la Guàrdia Civil de Sueca, i bombers d’Alzira i Xátiva, es va evitar un mal major.