Els alzirenys triaran el disseny per al jardí Luis Suñer

0
1142

 

Alzira tria el guanyador del concurs de dissenys La ciutadania arquitectònics del jardí en memòria de Luis Suñer

 

  • La ciutadania elegirà els tres millors projectes a l’exposició dels treballs presentats a la Casa de la Cultura
  • Hi haurà tres premis per a les propostes guanyadores, de 5.000 euros, 2.000 euros i 1.000 euros, respectivament

 

Alzira, 29 d’abril de 2022. Les propostes presentades en el concurs d’idees per al disseny arquitectònic del jardí «Memorial Luis Suñer Sanchis», que compten amb el vistiplau del jurat, podran ser valorades mitjançant participació ciutadana. Els veïns i les veïnes d’Alzira poden visitar l’exposició a la Casa de la Cultura i triar el projecte guanyador que ocuparà l’espai habilitat al començament de l’avinguda de Lluís Suñer després de la retirada de la gasolinera i la descontaminació dels terrenys.

 

La votació es realitzarà a la Casa de la Cultura a partir del dilluns 2 de maig i fins al dissabte 14 de maig. De dilluns a divendres en horari de vesprada, de 16 a 21 hores, i dissabte en horari de matí, de 10 a 13.30 hores. Els ciutadans hauran de triar com a màxim tres propostes i com a requisit han d’estar empadronats a Alzira i tindre, almenys, 16 anys.

 

Es poden consultar les 7 propostes participants i les bases del concurs ací.

 

El concurs d’idees, amb intervenció de jurat, té caràcter anònim. El jurat ha estat format per tècnics municipals de l’Àrea d’Urbanisme, que s’han encarregat de comprovar l’adequació de les propostes presentades a les bases. Una vegada feta esta comprovació, se sotmeten els projectes a votació popular en dues fases.

 

En la primera fase, cadascun dels projectes presentats podran obtindre una puntuació fins a un màxim de 80 punts, eixa puntuació serà emesa presencialment pels ciutadans d’Alzira durant 15 dies naturals, a l’exposició de la Casa de la Cultura.

 

Els ciutadans participants hauran de triar com a màxim tres propostes, i hauran d’emplenar per a cadascuna d’elles un qüestionari on expressaran la seua puntuació màxima en relació amb els següents factors: adequació a l’entorn (de 0/10 punts), adequació estètica (de 0/25 punts), distribució del jardí (de 0/25 punts), implantació de vegetació autòctona (de 0/10 punts) i accessibilitat al jardí (de 0/10 punts). Els 80 punts màxims finals s’obtindran fent una mitjana de tots els vots emesos per a cadascuna de les propostes.

 

La segona fase permetrà una puntuació fins a un màxim de 21 punts, atorgats per cadascun dels membres del Ple de l’Ajuntament d’Alzira, que hauran de triar com a màxim tres propostes de les presentades i emplenar per a cadascuna d’elles un qüestionari on expressaran amb puntuació màxima la seua valoració sobre els mateixos paràmetres valorats per la ciutadania.

 

Hi haurà tres premis econòmics. El primer premi serà de 5.000 € i serà per a la proposta que els participants en la votació popular estimen per majoria guanyadora del concurs. El segon premi serà de 2.000 € per al treball que els participants en la votació popular estimen com a segon classificat. I el tercer premi, de 1.000 €, per al treball que els participants en la votació popular estimen com a tercer classificat. A criteri de la corporació municipal, es podran concedir dos accèssits sense premi econòmic.

 

L’alcalde, Diego Gómez, manifesta que, “després d’aconseguir un nou espai públic amb el desmantellament de la gasolinera, considerem important que siga la ciutadania alzirenya la que trie el disseny perquè, en definitiva, seran els alzirenys i les alzirenyes qui gaudiran de l’espai