Condemnat per «desobediència» al gerent de l’empresa explotadora de la pedrera de Corbera

0
958

El Jutjat del Penal nº1 de València ha condemnat a Joaquin Magalló, gerent de l’empresa Áridos Romafé SL que explotava la pedrera de Corbera, «com a responsable directament en concepte d’autor d’un delicte de desobediència previst i penat». La pena consistix en 6 mesos de multa, amb quota diària de 6 euros amb la responsabilidad personal subsidiària d’un dia de privació de llibertat per cada dos quotes de les que no hafa pagat, així com al pagament de les costes processals.

La magistrada considera fets probats que el 19 de gener de 2018 una resolució d’Alcaldia de l’ajuntament de Corbera no va concedir pròrroga de la llicència d’obra de restauració de l’antiga pedrera Girtal en resposta a la mercantil Áridos Romafé SL.

En la mateixa resolució el consistori notificà a l’acusat Joaquin Magalló que la mercantil «havia de procedir a la paralització dels treballs al no comptar amb la preceptiva llicència municipal». La resolució judicial afegix que «l’acusat no va atendre els requeriments efectuats per a la immediata paralització dels treballs».

Recorda la magistrada que el 2 d’agost de 2018, agents de la Policia Local es personaren en l’explotació per a precintar els camins d’accés a la pedrera, «però no pogueren fer-ho davant la negativa de l’acusat» i a més el 4 de febrer de 2020 «continuava desenvolupant-se l’activitast de restauració».

Fins i tot el Jutjat del Penal advertix que «l’acusat va fer cas omís de l’ordre municipal, tot i la desestimació judicial de la petició de suspensió cautelar».

La resolució judicial d’esta magistrada no és ferma i cap el recurs d’apel.lació, per part del condemnat, davant l’Audiència Provincial de València.

Cal recordar que l’Audiència de València va absoldre, a primers del passat mes de març, a l’exalcalde de Corbera, Jordi Vicedo, i a la secretària municipal, Soledad Martinez, dels delictes d’exaccions il·legals i prevaricació pels quals els acusava el Ministeri Fiscal i les empreses Àrids Romafe SL i Canteras y Àridos Llaurí SL que explotaven la pedrera Girtal en aquest municipi de la Ribera Baixa.