S’afona part del sostre de l’ermita Sant Antoni de Carcaixent

0
300

Una de les voltes (bóvedas) i part del sostre de l’ermita de Sant Antoni, en el barri dels Barraques de Carcaixent, s’han afonat sense produir danys personals.

El temple, dependent de la parròquia San Francisco de Paula i Sant Antoni de Pàdua d’aquesta localitat, ha quedat tancat al culte, han informat fonts de l’arquebisbat.

El temple estava tancat

L’ermita, que data del segle XVII, no presentava fins ara desperfectes, ni clivelles ni goteres, per la qual cosa no es podia sospitar de danys en la seua estructura, segons el rector, José Miguel Peris, que dona gràcies que haja ocorregut un dia en què el temple estava tancat perquè haguera pogut provocar danys seriosos a la feligresia.

L’ermita de Sant Antoni obria tots els dilluns, per a celebrar els anomenats «dilluns de Sant Nicolás» per a resar al sant, i els dissabtes, amb la celebració de misses, i «aquest fet va ocórrer el dimarts», ha indicat Peris.

El soroll provocat per la caiguda de la volta amb part de la talla del sostre al sòl- destrossant gran part dels bancs del temple- va alertar a un veí que immediatament va avisar al rector.

Un perit de l’assegurança s’ha acostat aquest matí a l’ermita per a valorar els desperfectes que també han sigut supervisats per arquitectes locals. Ara, des de la parròquia s’està a l’espera de conéixer l’origen del despreniment i realitzar un projecte d’intervenció.

«Encara no se saben les causes, però tot apunta a una deterioració de l’estructura de la teulada del temple» que no havia sigut rehabilitat en les últimes dècades. A més, «la talla d’escaiola del sostre, col·locada en el segle XX, impedia veure les voltes que es trobaven ocultes per damunt d’aquest i sota la teulada de l’església», assenyala el rector.

EFE