Els empresaris del polígon Q-l’Agrícola d’Alzira reclamen el manteniment del pont de Xàtiva

0
373

Las vintena d’empresaris del polígon industrial Q-L’Agrícola li han demanat hui a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que «no s’elimine» el pont de Xàtiva encara que no s’oposen a la seua ampliació.

Tots ells han rebutjat les distintes alternatives plantejades com les que fan referència a connectar l’actual rotonda de Tenisquash, a l’Avinguda de la Ribera, amb una nova junt a la gasolinera de la cooperativa Alzicoop. Consideren que la desaparició de l’actual pont «deixaria al polígon com un cul de sac» que afectaria negativament als seus negocis.

La primera autoritat local s’ha compromés amb els emprenedors alzirenys a traslladar la seua proposta i inquietuts a la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques i a tornar a reunir-los amb «la proposta definitiva».

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer té previst ampliar i aprofundir algun tram del barranc de la Casella, així com desviar l’actual confluència del Barxeta amb el riu Xúquer per facilitar l’accés de les aigües pluvials que arreplegue el canal Interceptor dels barrancs, Estrelles, Fosc, Gracia Maria i Arena.

Així sols restaria resoldre el coll de botella que suposa l’actual pont de Xàtiva per on només passen 70 m3/s. La seua ampliació elevaria a 480 m3/s el cabal de les aigües. Correspon a la conselleria ampliar el pont i resoldre la nova connexió de la via interurbana Alzira-Carcaixent (CV-41) amb la CV-50.

L’alcalde d’Alzira tenia previst entrevistar-se la setmana pasada amb el conseller Arcadi España, però el representant del Consell va ajornar la reunió.