Desfilada, exhibició i concurs nacional de bandes en la Tamborada d’Alzira

0
690

Alzira celebra les XXX Jornades d’Exaltació del Tambor i el Bombo

 

Alzira, 28 d’abril de 2022. Els tambors d’Alzira celebren el seu dia gran i ho fan amb la commemoració de les XXX Jornades d’Exaltació del Tambor i el Bombo Ciutat d’Alzira. Una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

 

Esta jornada, coneguda popularment com a “Tamborda Local” tindrà lloc este dissabte 30 d’abril i es centrarà principalment en la plaça del Carbó enfront de la façana de l’Ajuntament. La programació s’inicia a les 11h amb la desfilada de bandes des del monument a la Tamborada a l’avinguda Luís Suñer i amb un itinerari que passa per la mateixa avinguda, plaça del Regne, avinguda Sants Patrons, plaça Major, Calderón de la Barca, Faustino Blasco, Major Santa Catalina, plaça de la Constitució, Salvador Enguix, plaça del Sufragi fins a la plaça del Carbó.

A les 14h tindrà lloc el dinar de tots els participants amb una paella gegant. Serà a les 18h quan comence l’exhibició de bandes; a les 21h el sopar i a les 23h es viurà un dels moments més esperants: el concurs nacional de bandes on es proclamarà a la millor banda d’esta edició. Per a finalitzar estes XXX Jornades tindrà lloc la “Trencà de l’hora” que donarà per conclosa la tamborada fins a l’any vinent.

 

Estes jornades estan organitzades conjuntament des de la regidoria de Patrimoni Històric i la Junta de Germandats i Confraries de Setmana Santa d’Alzira (JHHCC) i la seua banda de tambors i bombos; encapçalant el seu president, Vicent Fábregues i la seua directora, Ángela Alfonso.

 

La regidora de Patrimoni Històric, Isabel Aguilar ha manifestat que “és molt important reprendre esta celebració que s’ha vist aturada durant dos anys a causa de la pandèmia. S’han realitzat actes adaptat a les circumstàncies durant els dos últims anys, però és ara quan de nou, Alzira podrà gaudir dels seus tambors i bombos i del seu patrimoni”. L’edil també ha recordat que “hem de ser conscients que atresorem un patrimoni amb declaració de la UNESCO i és per això que tant la JHHCC, els seus tambors i l’Ajuntament han treballat de valent per tornar a viure una tamborada com mereix la nostra ciutat”.