Alzira mostra 20 propostes de la Col.lecció d’Art Contemporani de la Generalitat

0
151
Alfred Aranda, Diego Gómez, Raquel Tamarit i José Luis López

Cultura de la Generalitat programa dues exposicions d’artistes contemporanis valencians a Alzira

 

  • Es tracta de les mostres ‘Altres relats’ i ‘Posicions de resistència’, en total 20 propostes de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat
  • Les dues exposicions es poden visitar des del 28 d’abril i fins al 12 de juny en el Museu Municipal d’Alzira (MUMA) i en la Casa de la Cultura

 

Alzira (28.04.22). La secretaria autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, juntament amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el director del Consorci de Museus, Jose Luis Pérez Pont, ha presentat dues exposicions que Cultura de la Generalitat ha programat en la capital cultural valenciana.

 

Els títols de les exposicions que la Conselleria ha dissenyat per a Alzira a través del Consorci de Museus són ‘Altres relats’ i ‘Posicions de resistència’, les dues configurades a través d’obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat. Es podran visitar entre el 28 d’abril i el 12 de juny, la primera a la Casa de la Cultura i la segona al Museu Municipal d’Alzira (MUMA).

 

Alzira compta amb una programació cultural potentíssima a la qual des de la Generalitat ens unim programant amb diferents propostes durant aquest any en el qual la capital de la Ribera Alta té el nostre reconeixement com a capital cultural valenciana. Comencem aquesta travessia amb dues mostres per a exposar obres esplèndides de creadores i creadors valencians que formen part dels nostres fons artístics. Amb això volem continuar l’impuls de descentralitzar la cultura, acostar l’art més actual a les comarques i que Alzira, com a epicentre cultural valencià que és, tinga a la seua disposició aquestes propostes per a atraure veïns i visitants”, ha comentat la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit.

 

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha manifestat el seu agraïment al Consorci de Museus per facilitar aquestes exposicions i, a més, ha insistit en l’oportunitat que representen: “Una vegada més animem la ciutadania a visitar aquesta proposta cultural que completa i dona prestigi als actes que estem portant cap a Alzira amb motiu del nomenament com a capital cultural valenciana 2022”.

 

Per part seua, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha explicat que “acollim, amb els braços oberts, aquestes exposicions en les sales de la Casa de la Cultura i el MUMA, que ens acosten les propostes d’artistes contemporanis mitjançant diferents recursos visuals. Estem davant de fantàstics treballs que estimulen la imaginació i que generen tota mena d’emocions i d’opinions”.

 

Aquestes exposicions no fan més que confirmar el fet que la cultura està més viva que mai a les nostres comarques. Estem davant de peces que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini. Una manera eficaç de donar suport al nostre present creatiu per a construir un futur en el qual la cultura continua guanyant terreny social”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

 

 

Exposició ‘Altres relats. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’

 

Onze artistes han plasmat la seua creativitat a través de la fotografia, el dibuix, l’aquarel·la, la pintura, la instal·lació, el vídeo o el so. El resultat? Relats diferents entre si, que recullen des de cròniques, reivindicacions, denúncies o fins i tot somnis i rondalles.

 

Els noms de les onze ments creatives que han participat en aquesta mostra són Álex Marco, Álvaro Terrones, Chema López, Cristina Durán, Julia Galán, Lorena Amorós, Nelo Vinuesa, Roberto Mollá, Rossana Zaera, Xisco Mensua i Vinz Feel Free.

 

Exposició ‘Posicions de resistència. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’

 

Compta amb els treballs de nou artistes que conviuen en plantejaments tècnics molt diversos d’interés comú: la mirada a l’espai on l’individu es mesura amb el seu entorn social i atorga valor a processos de resistència que freguen l’heroïcitat.

 

La globalització, l’urbanisme desmesurat, l’oblit de les minories o els mals de la societat actual són alguns dels temes que s’aprecien en la mostra, a partir de les obres d’Anna Talens, Carmen Calvo, Jorge Peris, Juan Olivares, Lluis Masià, Maribel Domènech, Paco Martí, Tania Blanco i Xavier Monsalvatje.