Alzira preveu iniciar a finals d’any la urbanització del Torretxó Baix

0
684

L’Ajuntament ha licitat hui l’ambiciòs projecte de 12,5 hectàrees

La regidora Sara Garés ha manifestat que dignificarà un espai degradat i facilitarà la comunicació de les emergències amb l’Hospital i la vertebració amb la ciutat

El projecte contempla la construcció de vivendes bioclimàtiques en una superfície d’11.000 m2

 

La urbanització de les 12,5 hectàrees del Torretxó Baix d’Alzira podria començar a finals d’any després que la corporació municipal haja aprovat hui, per unanimitat, les bases de programació que propiciaran l’adjudicació, a una empresa, la gestió indirecta de l’actuació integrada.

La licitació ha estat decidida per l’Ajuntament d’Alzira arran «l’interés d’alguna empresa», segons l’alcalde Diego Gómez, per enllestir este important projecte urbanístic que contempla la creació d’una Àrea d’Emergències, junt a una macroïlla d’ús residencial amb vivendes bioclimàtiques i la construcció d’un vial que connecte el nucli urbà alzireny amb el Torretxó, el barri de l’Alquerieta i l’Hospital de la Ribera.

Espai per vertebrar la ciutat

L’Ajuntament d’Alzira pretén que este espai «vertebre la ciutat» donat que connectarà el nucli urbà amb el Torretxó, l’Alquerieta i l’Hospital de la Ribera amb un vial que des de la part alta del Torretxó baixaria al camí de la Gossera front el servici d’Urgències i d’esta forma amb la carretera de Corbera, evitant la rotonda de les Fulles situada a l’accés nord de la ciutat.

Àrea d’Emergències

La major part de la superfície urbanitzable d’este PAI PPR-11 Torretxó es convertirà en una àrea d’Emergències on està construïnt-se la Central de la Policia Local i on també està previst ubicar el parc de Bombers, així com Protecció Civil i l’Heliport. Dotacions que estaran en «una cota no inundable per poder donar servici a la ciutat en cas d’inundacions».

La macroïlla d’ús residencial prevista abasta una superfície de 10.945 m2 amb una edificabilitat de 29.331 m2 i en ella està previst la construcció de vivendes en edificis majoritàriament de tres i quatre plantes, encara que podran arribar en algun cas a alçar-ne 6. L’aparcament es farà al subsol dels immobles i l’Ajuntament s’ha compromés en «rebaixar un 90% la contribució urbana».

L’Orangerie, és una proposta dissenyada per l’arquitecte Héctor Salcedo García i el seu equip amb seu a Sevilla, guayadora del concurs d’arquitectura Europan 16, en el que projecta un urbanisme inclusiu capaç de regenerar els barris de l’Alquerietai del Torretxó tenint en compte el seu bagatge històric i el seu entorn natural. El disseny dels habitatges està pensat per a reduir el seu impacte ambiental i el consum energètic gràcies als materials de construcció.

Així les edificacions tenen com a premisa bàsica «el concepte d’arquitectura bioclimàtica de consum energètic plus o zero».

La primera autoritat local confia en poder enllestir «cap a finals d’any» esta important urbanització que vertebrarà la ciutat.

La regidora d’Obres i Projectes Públics, Sara Garés, ha manifestat en el ple que la urbanització del Torretxó «dignificarà un espai degradat» i a més propiciarà la construcció «d’un nou vial que comunicarà les emergències amb un accés més permeable cap a l’Hospital, millorant els serveis d’emergència i el trànsit rodat».

Riberaexpress