La Murta ha sumat uns 6.000 visitants entre les dos pasques

0
163

El paragte natural de la Murta ha comptat amb 4.000 visites durant la primera Pasqua i amb unes 2.000 durant la segona, sent el Divendres Sant amb 1.100 i el dilluns de pasqua següent amb 950 els més nombrosos.

En esta segona pasqua el diumenge ha sigut el que més visites ha registrat amb 1.070 persones, seguit d’ahir dilluns amb 855. En canvi dissabte passat el fort vent reinant provocà que només entraren al paratge 288 persones.

En un parell de dies i a les hores centrals alguns visitants s’han vist obligats a esperar l’entrada a la Murta en estar restringides les visites a un màxim de 350 persones cada dos hores. El Pla d’Usos del paratge natural municipal Murta-Casella, aprovat en el seu dia, és el que regula l’assistència i que limita a un màxim de 1.600 persones diàries.

L’Associació mediambiental Murta i Casella valora «positivament esta regulació assistencial donat que una massificació «faria que el paratge no aguantara» i el seu president Salvador Iñigo afegix «no es convenient que entren totes les persones a la mateixa hora, donat que no volem que la Murta perga la seua esència, el seu encant per a què les futures generaciones puguen gaudir-lo també».

Tant la Murta com la Casella han comptat amb la presència de la Policia Local, de Protecció Civil i de guardes jurats per facilitar l’accés.

L’eliminació de les restriccions dels dos últims anys a causa de la pandèmia ha fet que enguany  haja estat «menys massificada» que en les anteriors pasques, segons la regidoria de Medi Ambient.