Els alcaldes d’Alzira i Carcaixent a favor d’ampliar el pont de Xàtiva

0
426
Paco Salom i Diego Gómez en una recent roda de premsa des de Carcaixent

La via interurbana, antic tram de la CV-41, que pertany als dos municipis riberencs Alzira i Carcaixent, després la construcció de l’Avinguda de la Ribera continua sent important per unir dos importants poblacions de la comarca i per accedir a les empreses instal.lades en les rodalies de les dos poblacions i fins i tot a vivendes en el cas de la capital comarcal.

Els dos alcaldes Paco Salom i Diego Gómez, han proposat a la conselleria «apaciguar el trànsit», en el tram central on un dels dos vials es transformarà en «un passeig amb arbres destinat a ciclistants«. El vial que conservaran els vehicles tindrà la única direcció Carcaixent-Alzira. En canvi els accessos als dos polígons ubicats a cada extrem de la via interurbana conservaran la doble direcció, encara que ambé es farà un carril-bici més estret per tal que les dos poblacions tinguen una nova connexió alternativa.

El projecte estan ultimant-lo els tècnics dels dos municipis amb els des de la Direcció General de Mobilitat.

Nou enllaç amb la CV-50

Però la iniciativa està, al mateix temps pendent del que decidisca la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques sobre el pont de Xàtiva que els dos alcaldes consideren que «s’ha d’ampliar» perquè deixe de ser un coll de botella per al pas de les aigües pluvials que arrossegue el barranc de la Casella. Alzira i Carcaixent demanen, aleshores, un nou enllaç amb la CV-50, en el cas de Carcaixent, perquè suposa una eixida cap a l’autovia A-7, mentre la Generalitat no connecte Carcaixent, de forma directa, amb la variant de Guadassuar, al Molí Borrego. A este respecte Salom ha demanat al conseller, d’origen carcaixentí, Arcadi España que «agilitze este projecte», tot i que «també defense que cal ampliar el pont de Xàtiva».

Representants de la vintena d’empreses ubicades al polígon Alzicoop es reuniran el pròxim dijous amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, revindicant l’ampliació i oposant-se  radicalment a un possible enderrocament del pont.

Gómez ha manifestat que «hi han distintes alternatives» i que «correspon buscar-les als tècnics de la conselleria».

Riberaexpress