Les empreses del polígon d’Alzicoop «preocupades» pel possible enderrocament del pont de Xàtiva

0
788

Les empreses i negocis ubicats al polígon de la Cooperativa Hortrofutícola Alzicoop es troben «preocupades» davant la possibilitat que siga enderrocat el pont de Xàtiva per tal d’ampliar el seu caixer i facilitar el pas de les aigües del barranc de la Casella abans de desembocar en el riu Xúquer.

La conselleria d’Obres Públiques és partidària d’enderrocar el pont desviant el trànsit per l’Avinguda de la Ribera i connectar la rotonda de Tenisquash amb la CV-41 construïnt una nova redona a l’altura de l’estació de servici d’Alzicoop, amb un nou tram de carretera d’uns 500 metres de llargària. Esta iniciativa contemplaria sustituir el pont per una passarel.la destinada al pas de vianants i bicicletes.

Una proposta que resulta prou més econòmica que ampliar el pont de Xàtiva, passant de 70 m3/s a 480 m3/s, enllaçant la carretera de Carcaixent (CV-41) amb la CV-50 amb una gran rotonda.

I és que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Ministeri de Transició Ecológica assumixen l’ampliació del barranc de la Casella i el desviament del Barxeta però atribuixen a la Generalitat la competéncia d’ampliar el pont de Xàtiva i de fer un nou enllac amb la CV-50.

Els empresaris consideren  que la proposta de la conselleria «afonarà els nostres negocis perquè ens allunyaria de la ciutat, donat que la gent busca el més fàcil i cómode», enderrocament que podria afectar «molt» a la seua activitat empresarial.

El pròxim dijous dia 28 tenen concertada una entrevista amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, per tal de mostrar-li les seues preocupacions i la seua oposició a l’enderrocament del pont.

Riberaexpress