Alzira amplia les parcel.les d’hort urbà a la Muntanyeta

0
292

Alzira continuarà ampliant els horts urbans, una iniciativa que cada vegada té més demanda, tal i com confirma el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.  Esta ampliació es farà a dos zones: d’una banda el parc forestal de la Muntanyeta de Sant Salvador amb una extensió de prop de 3.000 m2 i d’altra es vol ampliar pròximament la zona de l’hort de Redal.

 

Alzira compta a hores d’ara amb sis parcel•les d’hort urbà en la zona de l’Hort de Redal i 17 parcel•les a l’Hort de Ros. Es tracta de parcel•les que són adjudicades per a un període de dos anys per sorteig  entre les persones que ho demanen. Els demandants a més de ser d’Alzira, no poden ser propietaris, ni ells, ni el seus cònjuges o membres de la unitat familiar titulars de terrenys aptes per a activitats agrícoles en el terme municipal d’Alzira.

 

Amb esta iniciativa, es pretén fomentar l’agricultura d’autoconsum, recuperar cultius autòctons i ser més sostenibles, donant viabilitat a una producció de proximitat. D’altra banda i tal i com explica el regidor de medi ambient, s’aprofiten els espais municipals per al gaudí de les persones.