Torna la pluja i baixen les temperatures a la Ribera

0
535

Dissabte, vam registrar les temperatures màximes més altes de tot Europa, amb màximes de fins a 31,8 °C a Sumacàrcer, a la Ribera Alta.

La tendència de les temperatures serà a baixar lleugerament dilluns, encara amb màximes entre els 20 °C i els 25 °C en general. La baixada continuarà dimarts i dimecres, quan registrarem màximes inferiors als 20 °C de manera general.

Nova setmana amb canvi l’oratge

Dilluns arriba una massa d’aire més fresca i inestable al nord de la Península, i avançarà al llarg de dimarts i dimecres cap al sud-est peninsular.

Dilluns de matí lluirà el sol, amb intervals de núvols alts. De vesprada, creixeran els cúmuls a les zones de muntanya amb probabilitat de ruixats i alguna tempesta aïllada a l’interior. Al final de dilluns poden arribar ruixats dèbils al litoral.

Previsió dilluns 18 d’abril

A partir de dimarts es formarà una nova borrasca

Entre dimarts i dimecres es formarà una borrasca al sud de les Balears, això implicarà que els ruixats i les tronades seran més intensos i més generals.

A partir de dimecres la mar estarà molt moguda, amb ones que podran superar els 2 metres d’altura.

Dimecres pareix que serà el dia de temperatures més baixes, amb valors màxims entre els 15 °C i els 20 °C en general, i fins i tot valors inferiors als 10 °C a l’interior de Castelló. No es descarta que neve per damunt dels 1.000 a 1.200 metres.

Previsió dimarts i dimecres

Dijous la borrasca es desplaçarà ràpidament cap a l’est i ens abandonarà. Dijous tindrem núvols abundants i ruixats de matí, amb més sol de vesprada. De vesprada, el vent bufarà fort de mestral i de tramuntana.

A partir de divendres tindrem una circulació de ponent, però amb oratge variable i inestable. Les temperatures pujaran divendres i dissabte, amb cel variable i probabilitat de ruixats a l’interior, que de manera molt dispersa podran arribar a la costa.

Borrasca de dimecres 20 d’abril

Dijous es retira la borrasca de dimarts i dimecres, i restarem a l’espera de la nova, que arribarà al nord-oest de la Península, i tot apunta que ens enviarà un front amb vent de ponent entre divendres i dissabte.

À PUNT