La Setmana Santa d’Alzira ix reforçada del confinament

0
399
El dosser de Jesús Natzaré ha estat visitat per prop de 15.000 persones d’Alzira i la comarca
E
Assistents al Toc del Silenci de la confraria Crucifixió de Jesús

El dos anys de confinament per la pandèmia no li han afectat gens ni miqueta a la Setmana Santa d’Alzira, tot al contrari, ha eixit de nou al carrer reforçada  més potent i atractiva que mai com ho han pogut vore milers de propis i estranys.

El bienni negre ha estat aprofitat per les confraries per millorar els seus passos i sobre tot els dossers que han eixit de la UVI amb tot el seu esplendor.

Els adornaments han estat més visitats que mai, amb cues quilomètriques gràcies als nombrosos visitants procedents de la nostra i d’altres comarques. Este element diferencial de la Setmana Santa alzirenya s’ha convertit en el seu principal atractiu. La qualitat i el treball dels confrares s’ha vist recompensat amb milers de visitants que aprecien i elogien la seua tasca artística.

Però la Setmana Santa alzirenya no sols destaca pels dossers; el toc del silenci, la processó de les Torxes, el via crucis del Crist a l’Agonia, els trasllats i molt especialment la processó de Divendres Sant, amb milers de participants i d’assistents, fan que Alzira siga un gran centre d’atracció durant estos dies que reporta també els seus beneficis econòmics. Un sevillà que ha estat estos dies a Alzira s’ha quedat «impressionat i bocabadat» per l’esplendor dels distints actes.

Els 15.000 visitants del dosser de Jesús Natzaré no tenien paraules per reconèixer la categoria artística i la cura amb la que es va parir durant 9 mesos este impressionant adornament que pot marcar un camí de superació davant el seu futur.

Darrere de tot hi ha una feïna fosca i una coordinació impecable que cal reconèixer a la Junta de Germandats i Confraries encapçalada per Vicent Fábregues que durant els últims anys ha sabut elevar el llistó d’una festa declarada meritòriament d’Interés Turístic Nacional.

Les xarxes socials i també és just reconèixer, els mitjans de comunicació li estan donant la visibilitat que s’ha guanyat a pols per mèrits propis esta Setmana Santa que, alliberada del coronavirus, ha sorgit amb més força que mai del confinament.

Riberaexpress