Xavi Pérez (Festes): «Alzira ha mostrat enguany els millors dossers de la seua història»

0
684
El dosser de Jesús Natzaré ha estat visitat per prop de 15.000 persones d’Alzira i la comarca
El regidor de Festes (dreta) junt el president de la JHHCC Vicent Fàbregues i els clavaris majors Toni Soler i Elena Martinez

La Setmana Santa d’Alzira ha donat un pas de gegant en este 2022 en tots els sentits per a la seua rellevància, superant a les primeres de canvi un obligat parèntesi a causa del mal oratge i especialment de la pandèmia.

El regidor de Festes, Xavi Pérez, que va pendre possessió del seu càrrec en juny de 2019, és la primera Setmana Santa que ha viscut com a representant d’àrea municipal i les seues primeres manifestacions, apenes culminada la processó de Divendres Sant han sigut d’admiració; «ha sigut històrica, inoblidable, emotiva i multitudinària».

A Pérez li ha il.lusionat especialment «la barbaritat de gent que ha eixit al carrer després de la Covid 19, és un fet molt important i a més ha pogut mostrar la seua felicitat al no portar la mascareta».

Un dels atractius de la Setmana Santa alzirenya per la seua originalitat son sens dubte, els adornaments dels passos; «els dossers d’enguany han sigut espectaculars, els millors de la història, amb un nivell espectacular». El de Jesús Natzaré ha estat visitat per prop de 15.000 persones, guanyant els elogis  més elevats d’alzirenys i forasters que han assistit massivament a la capital de la Ribera, procedents de tota la comarca.

L’emprenta d’esta festa Declarada d’Interés Turístic Nacional «li dona molta força a la capitalitat cultural valenciana d’Alzira».

El representant del consistori ha ressaltat i agraït, «l’impagable treball del president Vicent Fábregues i de la seua Junta de Germandats i Confraries per la nostra Setmana Santa que ha donat un salt espectacular». També han pogut gaudir del seu paper com a clavaris majors, dos anys després Toni Soler i Elena Martinez, recorda Pérez que insistix en que els «els alzirenys hem gaudit d’una festa inoblidable, multitudinària i molt emotiva».