Un centenar de torxes enllumenaren de nou la Vila d’Alzira

0
395
El pas de l’Ecce Homo a l’altura de la Casa Consistorial al barri històric d’Alzira

La processó de les Torxes, organitzada per la confraria de l’Ecce Homo, tornà a enllumenar, anit, els estrets carrers del barri històric de la Vila, després d’un parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia.

Esta antiquíssima processó, recuperada l’any 2017, apenes havia tingut ocasió de participar en la Setmana Santa d’Alzira durant tres anys fins l’arrivada de la Covid 19.

Esta desfilada amb torxes és una rememoració del primer acte de la Setmana Santa alzirenya de la qual es té constància: segons una anotació de l’any 1539 en el «Llibre d’Actes dels Jurats e Consell de la Vila«, l’antiga Confraria de la Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist celebrava una processó el Dijous Sant acompanyats de torxes («item, per quatre antorches que acompanyaren els de la Sanch de Jesuchrist el digous sant, XIIII sous»).

La Processó serà un acte de caràcter penitencial i nocturn, que partix de la Capella de la Sang, per a tot seguit realitzar un recorregut pel barri antic de la Vila, portant torxes i portant la imatge del Ecce Homo a coll.

Anit, en un Dijous Sant històric davant la incorporació a la programació del via-crucis del Crist a l’Agonia, el bon oratge i la recuperació de la Setmana Santa, esta processó va ser seguida de forma massiva al igual que la resta d’actes com el Toc del Silenci i els diferents via-crucis.