Espectacular Dijous Sant a Alzira amb rius de gent pels carrers

0
250
Assistents al Toc del Silenci de la confraria Crucifixió de Jesús

Ho havia avançat ahir pel matí el president de la Junta de Germandats i Confraries d’Alzira, Vicent Fàbregues; «serà un dels més espectaculars dels últims 40 anys» vaticinava el màxim dirigent de la Setmana Santa alzirenya. I a fe que ho va encertar, hi hagueren «rius de gent», fins ben entrada la matinada; uns apurant les últimes hores dels extraordinaris dossers, altres assistint a la Processó de les Torxes, al barri de la Vila, altres als distints via-crucis amb els tambors i bombos de fons, i fins i tot al Toc del Silenci de la Crucifixió de Jesús.

Va culminar la nit el via-crucis dels Crist a l’Agonia que atrau a milers d’espectadors davant la seua solemnitat.

Alguns espectadors feren més de tres hores de cua per no perdre,s l’espectacular dosser de la confraria del Nazareno i la Verge del Sufragi, alguns alzirenys s’atrevien a dir que «és possiblement el millor de la llarga història dels reconeguts dossers» de la capital riberenca.

Sols resta que Fàbregues torna a encertar amb el seu vaticini i que esta vesprada la processó del Soterrament «batisca rècords d’assistència i participació».