Fábregues (JHHCC-Alzira): «Esperem un rècord d’assistència i participació a la processó de Divendres Sant»

0
563

Vicent Fábregues durant un trasllat processonal d’esta Setmana Santa

 

 

Hi han moltes ganes d’eixir al carrer i viure la Setmana Santa a Alzira

Ni la pluja ha evitat les llargues cues davant els dossers

Hui pot ser un dels Dijous Sant més espectaculars dels últims 40 anys per la incorporació del via-crucis del Crist a l’Agonia

 

Vicent Fábregues, que porta 12 anys al capdavant de la Junta de Germandatas i Confraries d’Alzira i molts més com a confrare del Crist a l’Agonia i del Sepulcre, no havia viscut mai tres anys seguits sense la processó de Divendres Sant; «la veritat és que mai ho haguera imaginat però tampoc vore enguany tantes ganes per eixir al carrer i viure la Setmana Santa», confesa a Riberaexpress.

Fábregues recorda la gran assistència a l’Encontre de la Dolorosa i el Devallament, «el riu de gent que hi havia el Diumenge de Rams al llarg del recorregut i les llargues cues davant els dossers, fins i tot anit desafiant a la pluja»..

Dijous Sant espectacular

I és que els alzirenys «tenien moltes ganes de recuperar el temps perdut» i advertix que «esta vesprada de Dijous Sant serà la més espectacular dels últims 40 anys», davant l’ampla programació prevista a la que s’ha afegit el via-crucis del Crist a l’Agonia «que farà que molta gent estiga al carrer fins ben avançada la matinada».

El màxim dirigent de la JHHCC alzirenya no tè paraules per a qualificar la qualitat dels dossers d’enguany; «son impressionants, tenen moltíssima feïna i qualitat».

La considerable millora de l’oratge que comença hui dijous i que portarà sol i temperatures primaverals durant la resta de la setmana fa pujar-se ben amunt al veterà confrare; «pot ser que este divendres la processó del Soterrament batisca un rècord tant d’assistència com de participació i aixó que hi ha gent que aprofitarà per viatjar després les restriccions de la pandèmia».

En directe per À Punt

A més cal afegir l’emissió en directe, per À Punt, de la processó en la que participen prop de 8.000 confrares de 18 germandats i 25 passos, que «li dona molta rrellevància i fa que la Setmana Santa d’Alzira estiga entre les més destacades de la Comunitat Valenciana».

Vicent Fàbregues que no pot ocultar la il.lusió amb la que està visquent esta recuperada Setmana Santa, acaba l’entrevista manifestant «ja ens ho mereixiem», mentre el sol s’apunta, tres anys després, a la tradicional i massiva processó i a que els passos lluisquen amb tot el seu esplendor pels carrers i places de la capital de la comarca.

Riberaexpress