Alzira recupera l’exhibició dels dossers amb llargues cues

0
1960
L’actor alzireny Álex Gadea visita un dels dossers amb la seua família
Dosser de la Soledat

Els dossers constituixen l’element més característic i singular de la Setmana Santa d’Alzira declarada d’Interés Turístic Nacional.

Una tradició que sembla arranca del segle XVIII quan els clavaris de cada confraria ornamentaven els passos amb flors i teles.

Però en el segle XX evolucionaren amb ambientacions de l’època, recreació d’escenes bíbliques amb jocs de llums i música, convertint-se en el principal atractiu de la Setmana Santa alzirenya junt a la processó del Divendres Sant en la que participen 25 confraries prop de 8.000 confrares i es eseguida per milers d’alzirenys i visitants de tota la comarca.

Després de dos anys sense poder mostrar els dossers per la pandèmia hui s’ha représ la tradició amb molta força amb les primeres cues per vore in situ els artístics adornaments. En una d’elles, concretament en la de la Santa Faç es trobava esta vesprada un ilustre alzireny, l’actor Álex Gadea.