El pont de Xàtiva serà enderrocat i sustituït per una passarel.la per facilitar el pas del Casella

0
4386
Els vehicles deixaran de circular per este pont en un parell d’anys
A bolígraf la futura rotonda davant la gasolinera i el tram de 500m que enlaçarà amb la de Tenisquash

El tradicional pont de Xàtiva té els dies comptats perquè en lloc d’ampliar-se serà definitivament enderrocat per tal d’ampliar el caixer de 70 m3/seg a 480 me3/ seg al barranc de la Casella i evitar les inundacions en els barris més baixos d’Alzira.

En el seu lloc es farà una passarel.la per a bicis i vianants, mentre els vehicles que accedisquen a la cooperativa ALZICOOP i les empreses d’eixe polígon deuran anar a la rotonda del Tenisquash per l’avinguda de la Ribera. Allí la conselleria d’Obres Públiques construirà un tram, d’uns 500 metres de llargària, que culminarà amb una nova rotonda a l’altura de l’estació de servici i de l’actual CV-41.

El diputat al Congrés Joan Baldoví (Compromís) i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez han acodit este migdia en el pont de Xàtiva davant la convocatòria de la Federació d’Associacions de Veïns que està reunint-se amb totes les formacions representades al Parlament per tal d’aconseguir el finançament dels treballs que son necessaris per ampliar el barranc de la Casella i evitar les inundacions.

Nova rotonda davant Alzicoop

La primera autoritat local i els representants veïnals han consensuat una solució per al coll de botella que suposa el pont de la CV-41, que sembla compta també amb el vist i plau de la conselleria. La proposta consistix en enderrocar el pont i desviar el trànsit per l’avinguda de la Ribera. L’actual rotonda de Tenisquasch connectarà, mitjançant un tram de 500 metres, amb altra de nova construcció en la carretera de Carcaixent a l’altura de la gasolinera de la cooperativa. L’alcalde alzireny ha manifestat que «segons Carreteres el trànsit del pont serà perfectament absorbit per l’avda de la Ribera».

Els governs d’Alzira i Carcaixent tenen acordat convertir una part de la CV-41 que unix les dos poblacions en un carril bici i per tant cal fer, segons ha reconegut Gómez, «una passarel.la en el lloc on es troba l’actual pont de Xàtiva». Esta obra correspon executar-la a la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que encapçala el conseller d’origen carcaixentí, Arcadio España.

D’altra banda el diputat Joan Baldoví s’ha «compromés» a buscar el suport d’altres forces polítiques de l’arc paralmentari per tal que en els pròxims pressupostos de l’Estat s’incloga una partida de 7,2 milions d’euros que amplie, a 25 metres, el barranc de la Casella entre el pont de Xàtiva i la desembocadura amb el riu Xúquer. «La solució no és cara sino perfectament assumible en els Pressupostos Generals de l’Estat» segons ha assegurat Baldoví junt al mateix barranc.

I restarien altres 3 milions d’euros per tal d’ampliar a 35 metres el tram del Casella comprés entre la tancà de Sant Antoni, on confluix amb el barranc de l’Estret i la zona que linda amb l’inacabat centre comercial Vilella, que podria passar a convertir-se «en un parc de la ciutat» segons Pérez.

Segons els dirigents veïnals «estes iniciatives resoldran el problemà hidràulic», mentre estimen que l’enderrocament del pont «és una bona decissió transitòria que solucionarà la problemàtica de les inundacions».

D’esta forma queda descartada la construcción d’un gran enllaç entre la CV-41 i la CV-50 que comportaria l’ampliació del pont de Xàtiva davant la «falta de pressupost» de la conselleria per finançar una inversió que s’estima en 26 milions d’euros.

Riberaexpress