À Punt emetrà en directe la processó de Divendres Sant d’Alzira

0
694
El Sepulcre al centre d’Alzira

Un any més les càmeres d’À Punt, la televisió autonòmica valenciana, retransmetran des de la nostra ciutat com a referent de la Setmana Santa en tota Espanya, la Processó General del Sant Enterrament, el divendres 15 d’abril. Les càmeres connectaran amb Alzira a partir de les 18.30 hores en un seguiment que conduirà el periodista Ferran Cano i comptarà amb la col·laboració dels comentaristes Bernat Sanchis i Amparo Iñigo, expresidents de la Junta de Germanors i Confraries de Setmana Santa, l’estudiós local Rubén Pastor i amb l’arxiver municipal i cronista Aureliano Lairón.

 

Són 18 les confraries i germandats que processionen 23 passos, al qual s’afig el de la Junta de Germandats i Confraries: la Santa Creu, en un festeig quilomètric que s’iniciarà en la plaça de Santa María i finalitzarà en la parròquia de La nostra Senyora del Lluch.

 

“Després de tres anys esperant per a celebrar la nostra Setmana Santa en tot l’esplendor desitgem que els integrants de la festa puguen gaudir amb il·lusió d’esta Setmana Santa, la més desitjada de la història i convidem a tota la ciutadania a eixir al carrer per a visitar els dossers i participar de les processons i els viacrucis” ha explicat Xavi Pérez, regidor de Festes.

 

L’Ajuntament ja ha anunciat esta setmana la venda de tiquets per al lloguer de cadires que estaran ubicades al llarg del recorregut a Plaça Constitució, Major Santa Caterina, Faustino Blasco, Calderón de la Barca, Plaça Major i Reis Catòlics fins l’encreuament amb carrer Colmenar. La recaptació del lloguer, com tots els anys, té una finalitat solidària i en esta ocasió es destina a una associació benèfica, ADISPAC, Associació de famílies de persones amb discapacitat intel·lectual d’Alzira i comarca.

 

El lloc i horaris per a la venda seran els següents:

  • En la Casa Consistorial:

Dimarts 12 d’abril: matí de 9.30 a 14 i vesprada de 16 a 19 hores.

Dimecres 13 d’abril: matí de 10 a 14 hores.

  • En el quiosc de la Plaça Major, en el cas que quedaren tiquets de les cadires sense vendre, es posaran a la venda:

Dijous 14 d’abril: de 10 a 14 i de 17 a 19 hores

Divendres 15 d’abril: d’11 a 14 hores.

 

Com tret d’eixida de les celebracions i després dels respectius septenaris de Dolors, celebrats en els temples parroquials de Sant Joan Baptista i de l’Encarnació, esta nit de divendres 8 d’abril tindrà lloc, la popular “Nit dels Miradetes” una tradicional trobada dels passos processionals de la Real Confraria de la Verge dels Dolores i de la Confraria del Davallament de la Creu.

 

Dissabte 9 d’abril se celebra en el Gran Teatre, amb representants de totes les germandats i confraries, el tradicional Pregó pronunciat en aquesta ocasió pel professor alzireny Enrique Juan Redal.

 

La capital de la Ribera del Xúquer es prepara un any més, després de no haver pogut fer en els dos últims anys a conseqüència de la pandèmia, a celebrar amb l’esplendor habitual les solemnitats de la seua Setmana Major. Ho fa especialment des del segle XV quan es va erigir la Confraria de la Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, que va tindre com a titular al Santíssim Ecce Homo, que comptava amb una capella pròpia en el cor de l’històric barri de la Vila.

 

La Setmana Santa d’Alzira està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional des de l’any 1988 i els dossers que confeccionen els clavaris de les diferents confraries i germandats, autèntiques obres d’art, són visitats entre el dilluns i el Dijous Sant per milers de persones de la comarca de la Ribera i de la província de València.

 

Tota la programació especial de Setmana Santa ací