Condemnat a 3,5 anys de presó per intentar matar a una quiosquera de la Plaça Major d’Alzira

0
1066

L’Audiència de València li imposa a més una indemnització de 8.340 euros per les lesions que va patir la víctima

Li va colpejar el cap amb una botella i contra un escaló, li va clavar cristalls per tot el cos i la va intentar asfixiar amb un coixí

La sentència és fruit de l’acord de conformitat entre la Fiscalia, la defensa i l’acusació particular

La Secció Quarta de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte de temptativa d’homicidi, per al qual contempla els atenuants d’embriaguesa i alteració psíquica a un home que va intentar matar a una quiosquera el 4 de novembre de 2020 a Alzira.

El penat no es podrà acostar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant set anys. La sentència, dictada després que les parts -Fiscalia, defensa i acusació particular- arribaren a un acord respecte de la qualificació dels fets i la pena, imposa també al condemnat una indemnització de 8.340 euros per les lesions i les seqüeles que va patir la perjudicada.

Els fets van succeir el 4 de novembre de 2020 a l’interior de l’establiment, ubicat a la Plaça Major d’Alzira, quan el processat va colpejar a la víctima en la part posterior del cap amb una botella, després que ella li demanara que abandonara el comerç. A continuació, va continuar llançant-li botelles fins que va caure a terra, la qual cosa va aprofitar per a colpejar-li el cap contra un escaló.

Posteriorment, li va clavar diversos cristalls de les botelles trencades en diferents parts del cos i li va tapar la cara amb un coixí amb la intenció d’ofegar-la. L’home no va aconseguir el seu objectiu degut a la resistència que va mostrar la víctima, que va forcejar amb ell fins que va arribar la Policia Nacional i va detindre a l’agressor.

L’agredida, de 54 anys, va necessitar assistència sanitària urgent per a suturar les ferides que tenia al cap, a l’esquena i en el coll. A més es va trencar un dit de la mà esquerra, entre altres lesions, de les quals va tardar 40 dies a curar.

El condemnat pateix un trastorn de personalitat i estava en tractament psiquiàtric, i en el moment dels fets havia consumit begudes alcohòliques. La sentència és ferma i no pot recórrer-se.

Comunicació Poder Judicial