L’excés d’humitat en els arbres altre problema per als agricultors

0
155
L’humitat afecta tant a l’arbre com a les taronges

Les intenses i històriques pluges d’este mes de març a la Ribera han acumulat aigua en les parcel.les de cítrics i caquis amb el perill que tenen, ara, els arbres de patir la típica asfixia de les arrels. «Les acumulacions d’aigua no son gens bones pels problemes de respiració que causen a les arrels» comenta el tècnic de la cooperativa ALZICOOP d’Alzira, Toni Soler.

La recomnació d’este expert és la utiloització del fungidica fosetil d’alumini (Aliete) «per evitar que el fonc es desenvolupe».

Les fortes precipitacions poden causar també el pixat en les clementines que queden als arbres, mentre les valencies, que encara estan verdes «estan aguantant bé».

A més els tarongers comencen estos dies la floració, la majoria de flors encara estan tancades però aquelles que ha plliat el temporal obertes «corren el perill de podrir-se», segons l’expert d’Alzicoop.