Alzira demana una subvenció europea de 3,5 milions per als barrancs Estret i Casella

0
179

El ple de la corporació municipal d’Alzira ha acordat esta nit demanar una subvenció de 3,5 milions d’euros a la Unió Europea per poder incrementar la capacitat hidràulica de distints trams dels barrancs Estret i Casella.

La convocatòria d’estes ajudes té com objectiu restaurar ecosistemes fluvials, a més de reduir el risc d’inundació augmentant la biodiversitat en els entorns urbans i la seua protecció, dins del marc del Pla de Recuperació i Transformació finançat per la UE-Next Generation.

El consistori ha proposat la canalització en terres de trams sensibles, recuperació ambiental i increment de la capacitat hidràulica pel que fa a la conlufència del  barranc de la Casella amb l’Estret, tot just en la tancà de Sant Antoni-carretera CV-572. A més del tram de l’Estret enllaç tanca de Sant Antoni i aigües amunt en Vilella i el tram final prèvia incorporació Vilella-Estret al Casella, tots ells a les rodalies del nucli urbà d’Alzira.

L’ampliació de la capacitat del barranc de la Casella és clau per tal de donar abast a les aigües pluvials que baixen per l’Estret i les que aboquen les procedents dels canals artificials Interceptor i de les Basses que recullen les aigües procedents dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena.

Uns treballs que junt la desviació del barrac de Barxeta i l’ampliació del pont de Xàtiva son imprescindibles per evitar les inundacions de les barriades més baixes de la capital de la Ribera.