El Govern d’Alzira insistix «ara és en el Casella on cal actuar» per evitar inundacions

0
663
El canal Interceptor ha fet el paper de tanc de tempesta tot i estar inacabat

L’equip de govern d’Alzira es mostra satisfet davant el paper realitzat durant este llarguíssim episodi de pluges pel canal de les Basses i especialment per l’Interceptor que es troba encara en obres.

El primer arreplega les aigües pluvials del barranc de l’Arena i el segon del Fosc, Estrelles i Gracia Maria. «El canal Interceptor, que estarà acabat en octubre, ha fet de tanc de tempesta» assegura l’alcalde d’Alzira Diego Gómez a Riberaexpress, «i ha evitat, que omplira més ràpidament el canal de les Basses, d’una banda, a més d’arribar i col.lapsar el clavegueram de la ciutat amb el perill d’inundació dels barris més pròxims». Unes declaracions amb les que coincidix el responsable municipal d’Obres Públiques, Fernando Pascual que recorda el tancament de les comportes del canal de les Basses en arribar a 2,60 m d’altura el nivell de l’aigua del Casella al seu pas pel pont de Xàtiva.

La primera autoritat local resalta el paper d’estes infraestructures enllestides des de l’Ajuntament i afegix «estes pluges demostren una vegada més que el barranc de la Casella és on cal actuar», per tal d’evitar les inundacions en els barris més baixos de la capital comarcal. I així Gómez fa al.lusió als informes de la Universitat Politècnica, encarregat pel consistori, i al de Typsa, a instàncies de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Davant el compromís de la CHX i del ministeri d’ampliar el Casella i de desviar l’últim tram del Barxeta, el consistori alzireny ha demanat una reunió a les conselleries d’Obres Públiques i de Transició Ecològica per tal de resoldre el coll de botella del pont de Xàtiva i l’enllaç de la CV-41 amb la CV-50 a l’eixida d’Alzira en direcció a Carcaixent.

A més li ha enviat la documentació adient al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, arran la conversa que va mantindre l’alcalde durant la presència del representant del Consell en una de les mascletaes locals.