Bravo proposa crear nous jutjats de Violència sobre la Dona a Alzira i Sueca

0
253

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha sol·licitat al Ministeri de Justícia la creació d’11 nous jutjats i tres places de magistrats per a alleujar la càrrega de treball dels tribunals de la Comunitat Valenciana. Les noves unitats judicials se situarien en els partits de València, Alzira, Llíria, Sagunt, Sueca, Alacant, Elx, Nules i Quart. Així ho ha requerit en la seua intervenció en la Conferència Sectorial de Justícia del Govern amb les comunitats autònomes que se celebra aquest divendres a Avilés (Astúries).

Amb la proposta es pretén alleujar la càrrega de treball de l’Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana la taxa de la qual de litigiosidad és del 118,5 per cent i acostar-la així a la mitjana nacional, que és del 116,5. Aquest augment de la planta judicial afectaria els partits judicials de València, Alzira, Llíria, Sagunt, Sueca, Alacant, Elx, Nules i posar en marca el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Quart de Poblet l’entrada en funcionament de la qual va quedar en suspens al juny de 2011. En aquest sentit, la consellera ha recordat que aquestes noves unitats aniran a partits judicials que estan «molt saturats de treball».

D’aquesta manera, la proposta de la consellera inclou, per a la província de València, la creació del Jutjat 5 de Violència sobre la Dona en la capital (que sorgeix de l’agrupació de jutjats especialitzats de València, Mislata i Quart de Poblet). Aquesta concentració de jutjats es proposa també per a crear el de Violència sobre la Dona número 1 d’Alzira (que agrupa el de Carlet) i el número 1 de Sueca (que assumeix el de Catarroja).