Torna l’activitat als centres de convivència d’Alzira

0
193

Exercici físic, intel·lectual i de destreses i actes culturals i d’oci renoven l’oferta d’activitats per a la gent gran als centres de convivència

  • Els centres Antònia Cerdà i Pedro García obriran en la primera setmana d’abril per a realitzar les inscripcions en els tallers
  • Marina Mir: «Han de ser llocs participatius, on la gent puga dir què necessita, què vol, i poder satisfer estes demandes»

 

Alzira, 25 de març de 2022. El Departament de Serveis Socials, amb la regidora Marina Mir al capdavant, va celebrar ahir una assemblea participativa amb les persones usuàries dels centres de convivència municipals i les respectives directives, per tal de coordinar la seua reobertura i plantejar noves propostes d’activitats i consensuar-les amb ells. Tot i que ja estaven fent-se activitats a l’aire lliure en les instal·lacions municipals, l’Ajuntament pretén obrir els centres de convivència Pedro García i Antònia Cerdà. La reobertura es farà de manera escalonada i d’acord amb la normativa vigent.

 

A l’assemblea es va acordar que els centres s’obriran la primera setmana d’abril per tal d’arreplegar inscripcions per a les noves activitats que es faran dins dels centres i per tal d’organitzar horaris i infraestructures. La segona setmana d’abril començaran ja a fer activitats als centres segons els horaris acordats amb els tècnics municipals, «un poc a conveniència d’ells i en funció de les necessitats que tinguen», indica la regidora Marina Mir. A l’activitat esportiva que ja estaven fent a l’aire lliure, se n’hi afegiran altres:

«S’oferiran tallers de memòria, que quan s’han fet han tingut molt bona acollida; i s’han plantejat altres idees, com fer tallers de manualitats, perquè sabem que moltes persones tenen habilitats molt bones i hem d’aprofitar-ho, perquè és una manera de treballar cognitivament i d’afavorir el desenvolupament i el creixement personal». «S’ha parlat també del tema de cuina, d’alfabetització i informàtica, molts temes que es treballaran en els centres. On també volem ampliar activitats en funció de dates concretes. Sabem que les persones estan molt interessades en les visites culturals guiades, als dossers de Setmana Santa o, quan vinga Nadal, als Betlems; farem xarrades en moments concrets: els interessa molt el tema del feminisme, el 8 de març, és una altra generació i podem treballar amb ells totes estes coses. Demanen també visites conjuntes al cinema, tant a la Casa de la Cultura com a Kinépolis, on tenim un conveni, i poder fer alguna sessió després de tertúlia», ha explicat la responsable de Serveis Socials.

 

La renovada oferta respon a l’interés per «treballar d’una manera diferent, amb un nou concepte de centres de convivència. Pensem en un concepte més ampli, pensem que estos centres han de ser llocs participatius, on la gent puga dir què necessita, què li fa falta, què vol, i poder treballar en la línia de satisfer les demandes», detalla Mir, que considera que «les persones el que volen és fer un poc de convivència i germanor.

 

La Regidoria de Serveis Socials pretén amb estes accions donar-li la volta als centres de convivència. La proposta va tindre molt bona acollida entre les persones participants que, després de mesos de pandèmia, «tenen moltes propostes interessants que l’Ajuntament intentarà portar a terme amb la seua participació i col·laboració», indica la regidora.