IDEA Alzira oferix cursos per a capacitar en l’ús de les tecnologies

0
94

I «reduir l’escletxa digital»

  • La formació tracta sobre el paquet lliure d’Office, sobre els tràmits digitals o navegar per Internet
  • Hi ha un total de 10 places disponibles per a cada una de les activitats

 

Alzira, 23 de març de 2022. El Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, IDEA, oferirà durant els pròxims mesos quatre cursos sobre e-learning del programa «Saps», un servei de formació gratuïta impulsat per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC). La finalitat de «Saps» és formar els ciutadans en conceptes que els siguen d’utilitat i els aporten coneixements aplicables al seu dia a dia. Els cursos oferits a Alzira tracten sobre el paquet lliure d’Office, sobre els tràmits digitals o navegar per Internet, amb l’objectiu de «reduir l’escletxa digital».

 

El primer serà «e-INTERNET», per a aprendre els conceptes bàsics de la xarxa Internet. Està destinat a ciutadans que s’inicien en la navegació per la xarxa i que volen començar a usar-la. Les sessions es realitzaran en horari de dilluns i dimecres de 15 a 16 hores. La duració del curs és de 15 hores. El següent taller serà «e-WRITER», per a aprendre a utilitzar l’eina Writer del paquet ofimàtic LibreOffice i l’ús bàsic d’este model de desenvolupament de programari disponible en Internet de manera gratuïta. Les sessions es realitzaran en horari de dimarts i dijous, de 15 a 16 hores, amb una duració total de 20 hores. El període de matriculació d’estes dues propostes acaba el 28 de març.

 

Fins al 2 de maig està oberta la matrícula per als següents cursos: «e-CALC», sobre el maneig de Calc, un programa d’OpenOffice que s’assembla a l’Excel de Microsoft Office, per a poder utilitzar-lo en la vida diària i en el treball. Les sessions es realitzaran dilluns i dimecres de 15 a 16 hores. Té una duració de 20 hores. El curs «e-TRAMITA» es realitzarà en horari de dimarts i dijous, de 15 a 16 hores, amb una duració total de 15 hores. En ell es coneixeran els tràmits a través d’Internet amb l’Administració Pública, s’aprendrà a realitzar consultes i tramitacions de manera segura i autèntica, i s’explicarà els sistemes de certificació per a comprendre el seu ús i aprendre a utilitzar-los amb total seguretat i confiança. Les dates de realització d’estos dos cursos són el 9 de maig i el 9 de juny. Per a cada una de les activitats hi ha un total de 10 places disponibles.