El barri de Les Basses en perill d’inundar-se en baixar ple el Casella

0
2720
Alzira ha tancat esta matinada les comportes del canal de les Basses en baixar a l’altura de 2,60 metres el nivell de les aigües al barranc de la Casella, al pont de Xàtiva. Aixó comporta que el canal s’haja omplit al no poder desaiguar i corre perill de desbordar-se. En cas de desbordament les aigües pluvials poden inundar el barri de les Basses. Segons l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, al voltant de les 9:30h el nivell del Casella havia baixat fins els 2 metres, i «continua en descens poc a poc» però requerix que baixa altres 40 cm per tal de poder obrir les comportes i que el canal torne a desaiguar al barranc.
Pluges intenses a les muntanyes
L’origen de la problemàtica ha estat la intensitat de la pluja caiguda ahir i  esta matianda a La Barraca d’Aigües Vives així com a la Casella i la Murta.
El canal Interceptor, que està en obres, també es troba ple. Anit es va tancar la carretera de Vilella pel desbordament del barranc de l’Estret.
Entre ahir i les 10 del matí de hui s’han arreplegat 179 l/m2 a la Casella, 104 a la Murta i 138 a La Barraca d’Aigües Vives.
La primera autoritat local ha manifestat queo «continuem fent un seguiment de l’oratge i dels efectes de la DANA i comunicarem qualsevol incidència.