El col.legi Ave Maria de Carcaixent guardonat per un programa d’educació emocional

0
659

El passat dijous, dia 17, i en representació de tota la Comunitat Educativa , el director va assistir a l’Auditori La Nau de Madrid, on es van celebrar els Premis Excel·lència Educativa 2022 per a homenatjar importants professionals i entitats del sector de l’educació i grans centres, col·legis, universitats… Uns premis on es posa en valor el poder de la comunicació i l’educació.

Un acte organitzat per la Fundació Gala Acción Social, per la seua Presidenta Na Maria Cansino, i presentat per Irma Soriano. On es van premiar a 46 centres educatius, tant públics, privats, concertats, universitats, ….

En esta convocatòria, 2022, ens han reconegut el Premi a la Excel·lència Educativa al MILLOR PROGRAMA D’EDUCACIÓ EMOCIONAL.

Un premi a la nostra trajectòria, al dia a dia del nostre quefer. Un premi que no sols reconeix l’actual projecte “L’Ave al vent”, que està a punt de vore la llum a tota la localitat. Un projecte per a tot l’alumnat del col·legi.

Sinó el projecte “Sentiments” que hem portat al llarg de la pandèmia, per tal que l’alumnat de l’ESO i el professorat expressaren els seus sentiments en temps de confinament. Un programa que l’Àrea de Salut de la Ribera, ha destacat i que l’hem presentat a la Cartera de Promoción de la Salud 2021-22, de la  mencionada Àrea de Salud.

I, a més a més, la nostra tasca diària com a professors acompanyants, tutoritzant a l’alumnat de cinquè de primària fins al final de la seua escolarització al nostre centre de manera individual.

Una de les més importants propostes que fem com a centre és donar la importància que correspon i treballar el benestar emocional del nostre alumnat.

A la passada convocatòria del 2020 ens van reconèixer Premi a l’Excel·lència Educativa al MILLOR PLA DE FORMACIÓ PER Al PROFESSORAT I al MILLOR PROGRAMA EDUCATIU COMPROMÈS AMB LA RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA. On es reconeixien la preocupació de mantindré a tot el claustre ben format i al dia en les últimes novetats, així com el nostre caràcter social, instituït per la fundadora del col·legi, Na Isabel Soriano i Pallasar al 1905.

En esta edició ens reconeixen la nostra preocupació pel nostre alumnat.  Que segons la definició que dona la mateixa Fundació Gala Acción Social: “… la noción de excelencia, se relaciona a la idea de perfección y a las características sobresalientes. El término señala aquello que está por encima del resto y que posee escasos puntos débiles; en el mundo de la formación, la excelencia educativa es comprendida como una importante aportación a los valores más destacables de la educación y su entorno, siempre bajo premisas de calidad, excelente servicio al alumnado, innovación, seriedad y ante todo el valor añadido que se aporta al alumnado a través de la formación…”

Els Premis Excel·lència Educativa pretenen premiar les millors pràctiques en educació a nivell mundial, el reconeixement que tenen aquests premis posiciona a l’entitat que els rep com a centre preocupat i ocupat d’aconseguir l’excel·lència en l’educació i les bones pràctiques empresarials, aconseguint una societat més formada sense oblidar la importància de la Responsabilitat Social en el dia a dia de la formació. I per a nosaltres és motiu d’orgull que una entitat, ammillors centres educatius de tot l’estat espanyol ens haja premiat en 3 ocasions. Gràcb seu a Madrid, que reconeix i premia als ies