Les taronges poden caure i les arrels podrir-se davant l’excés d’humitat

0
437

El camp que demanava aigua a primers de març davant un hivern molt sec considera ja que ha caigut «massa aigua» i que pot perjudicar tant a les varietats de taronges que pengen dels arbres com als arbres per l’excesiva humitat.

«Les lanes i les ortaniques corren perill de poder caure de l’arbre, les valencies d’aigüar-se i la flor de taronger que comença a proliferar es podrix» advertix Paco Clari, president de la cooperativa hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP-. A més lamenta que els tarongers «poden patir asfixia radicular és a dir podrir-se les arrels en patir tanta humitat».

Conseqüències 

És a dir estes precipitacions tan abundants poden tindre conseqüències per a la pròxima campanya citrícola «perquè disminuirà la producció» lamenta Clari.

Al terme d’Alzira, que registra un acumulat d’entre 150 i 160 l/m2, i altres de la comarca de la Ribera, amb quantitats semblants, no poden collir des del passat dia 14 i al parèixer esta inactivitat continuarà fins el pròxim diumenge davant les previsions meteorològiques. Així els jornalers i les treballadores de magatzem estan perdent jornals estos dies i les cooperatives no poden abastir els mercats europeus.