Alzira presenta el llibre del Centenari del Gran Teatre

0
249

Alzira festeja el Dia del Teatre amb una vetlada cultural d’accés lliure que inclou la presentació del llibre Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu

  • També es donarà a conéixer el Vocabulari de les Arts Escèniques, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
  • La proposta, que tindrà lloc el 24 de març a les 19 hores, es completa amb l’actuació de la monologuista Marian Díaz

 

Alzira obri la programació cultural del segon trimestre amb una triple cita que té com a protagonista el teatre. En els dies previs a la celebració del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura convida la població a participar en una vetlada cultural d’entrada lliure i que tindrà lloc el dijous 24 de març a partir de les 19 hores al Gran Teatre. La proposta continua amb la commemoració del centenari del Gran Teatre, i és un dels actes esperats en esta celebració: la presentació del llibre Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu: 1921-2021. L’estudiosa alzirenyanés Inés Orts Cebolla és l’autora del treball, que repassa la trajectòria del Gran Teatre. Orts exposarà davant dels assistents el seu estudi i comentarà els principals episodis en la trajectòria de l’emblemàtic espai escènic.

 

També s’aprofitarà l’acte per a presentar el Vocabulari de les Arts Escèniques, un volum editat el 2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que es va presentar enmig de la pandèmia de forma discreta i que ara es dona a conéixer a Alzira per tal de contribuir a la programació de la Capital Cultural Valenciana el 2022 i, també, a la commemoració del centenari del Gran Teatre. Així mateix, és una de les activitats previstes al conveni renovat fa pocs dies entre l’AVL i l’Ajuntament. La vetlada es completarà amb l’actuació de la monologuista Marian Díaz, que en clau d’humor donarà el seu punt de vista sobre l’acte.

 

A més a més, els tècnics de Cultura presentaran la nova pàgina web del Gran Teatre, que unifica la programació cultural i permet accedir directament a la compra de les entrades, entre altres utilitats.

 

A més a més, cal recordar que este mes de març s’estan duent a terme les visites guiades al Gran Teatre per a públic escolar.