Paco Clari (Alzicoop): «A Alzira no trobes gent que vullga dedicar-se al camp»

0
555
Paco Clari en un camp de caquis

Mig centenar d’alzirenys participaren ahir en una manifestació a Madrid, considerada «històrica»  per exigir un pla de xoc «urgent i contundent» contra l’especulació dels grans distribuidors i davant l’increment generalitzat dels costos derivat de l’alça de les matèries primes.

Per al president de la cooperativa agrícola d’Alzira -ALZICOOP-, Paco Clari, el problema «és el de sempre, els baixos preus al camp que arrosseguem des de fa molts anys, així val més un café o una bossa de plàtic que una arroba de taronges». Clari lamenta que «els agricultors ho fiquem tot a canvi de quasi res i les nostres famílies també tenen que menjar«.

En este dolent context advertix davant Riberaexpress que «a Alzira pots comptar amb els dits d’una mà els alzirenys que es dediquen professionalment a l’agricultura, la veritat és que no trobes a gent que vullga dedicar-se al camp». I així el relleu generacional del camp alzireny «s’agreuja cada vegada més com ho demostra l’abandonament de terres que cada any és més elevat al nostre terme».

Respecte a la concentració de Madrid Clari assegura que «ha sigut la més nombrosa dels últims anys». I ha agraït a l’ajuntament d’Alzira que subvencionara un autobús, i que col.laborara amb AVA, la Junta Local de Reg i Alzicoop.