Les falles es cremaran «sense problemes» en ser el poliespan resistent a la humitat

0
320

El poliespan, nomenat popularment com suro blanc, és un material plàstic espumejat derivat del poliestiré que s’utilitza en sector com els dels envasos, la construcció i en l’elaboració dels monuments fallers en ser un aïllant tèrmic i acústic. El poliespan o suro blanc és hui el quart plàstic més consumit, per darrere del polietilé, el polipropilè i el PVC.

L’artista faller d’Alzira, Ivan Parra, considera que «no hi haurà major problema per a cremar esta nit els monuments perquè el poliespan no absorbix l’aigua i és resistent a la humitat». El problema vindria cas que «l’aigua haja passat per alguna raó a la fusteria que sosté la falla, però si no s’ha mullat es cremarà sense cap problema» afegix. La falla de la Plaça Major, dels Germans Para «ha aguantat molt bé en utilitzar un líquid com l’hidrofugant que repelix l’aigua». Cal recordar que alguns monuments porten varios dies soportant lapluja i el vent que ha portat la borrasca Celia a tota la Ribera.

Tot i aixó la pluja ha provocat nombrosos desperfectes en bona part de les falles que esta nit es convertiran en cendra perquè demà diumenge arranque un nou exercici faller.