La falla de la Plaça Major d’Alzira és inèdita, més ampla que alta, «100% Parra»

0
1425
El monument dels Parra és grandíssim amb 20 metres d’amplària per 16m d’altura

El monument amb 20m d’amplària per 16 d’altura pot ser el més ample que s’ha fet mai a Alzira

«És com una falla infantil a lo béstia que es va costar 5 mesos de pandèmia per dissenyar»

Els Germans Parra han guanyat també els primers premis de les seccions Primera i Tercera

Fa uns mesos estigueren a punt d’abandonar davant la forta crisi provocada per la pandèmia

 

El parèntesi faller provocat per la pandèmia va ser aprofitada pels Germans Parra per donar a llum «un monument inèdit, dissenyat i parit de dalt a baix per nosaltres, per tot l’equip, és a dir una falla:100% Parra».

Ivan recorda que van estar estudiant el projecte en el 2020 «donant-li voltes durant 5 mesos de pandèmia, perquè voliem fer una falla diferent més ampla que alta». Iván i Roberto es digueren «anem a fer el que ens agrada, el que hem fet sempre i diferent a lo dels últims anys». I així tornaren als seus orígens, els monuments infantils, «per fer una falla infantil a lo béstia».

Ivan reconeix a Riberaexpress que «amb volums grans no pots cuidar tant les figures com si treballes amb ninots menuts, pots millorar prou els detalls i l’acabat».

Plaça Major apostà per un gran projecte

I així pariren este monument «infantil» de 20 metres de llarg per uns 16 metres d’alt; «esta falla és impossible fer-la en els altres llocs reservats als monuments d’Alzira». I el seu canvi de rumb va coincidir amb que la comissió de la Plaça Major «apostava enguany per un gran projecte de cara als dos aniversaris». Comparant amb la cremada en octubre, aquella tenia 19 metres d’alta per 13 d’amplària.

I així va nàxier la falla guanyadora del primer premi de la Secció Especial d’Alzira, amb el lema «Polen». Les protagonistes son les fades que «representen el polen bó, que fan fora a la bruixa que porta el polen roïns que és el coronavirus» expliquen els Parra.

Un monument espectacular

Enguany han arribat al seu cim, amb tres primers premis, en afegir a este, el de Sants Patrons de la secció Primera i el de Sant Andreu, de la Tercera. Però fa uns poc mesos «estiguerem a punt de tancar i buscar-nos la vida amb altres iniciatives», reconeixen estos autònoms alzirenys que «hem tingut que continuar pagant durant dos anys la Seguetat Social i el lloguer de les instal.lacions sense cap ingrés». A més de tindre «molt complicat trobar treballadors per a fer estes falles perquè molts han trobat ocupació en empreses com Sor Ibérica, Grefusa i Ice Cream».

I fins i tot vore com el poliespan (suro blanc) no ha parat de pujar fins arribar al 66% respecte a l’any 2021.

Ara es troben recompensats per les nombroses felicitacions, «espectacular» és el qualificatiu més habitual i per un moment han oblidat «dos anys molt, però molt durs» i les falles han conservat uns dels artistes més potents del panorama faller valencià.

Riberaexpress