La borrasca Celia deixa sense acabar El Mercat d’Alzira

0
2325
L’artista i els fallers no han pogut culminar el monument ni ficar la crítica

La borrasca Celia s’ha cobrat la primera víctima pel que fa a les falles d’Alzira, es tracta del monument d’El Mercat que s’ha quedat sense poder acabar a causa de la pluja que cau des de anit a la capital de la comarca.

D’esta forma no podrà repetir el primer premi de la Secció Especial aconseguit en 2019, perquè el jurat barema entre altres característiques la crítica, que no està, i l’acabat de la falla que no ha pogut culminar. Així el primer premi es queda en un mà a mà entre la Plaça Major i Camí Nou.

Per seguretat

Mari Carmen Cano, una de les falleres més veteranes d’esta comissió explicava així a Riberaexpress els motius; «no l’hem acabat per seguretat donat que esta matinada plovia i bufava molt de vent amb el perill que comporta per als treballadors i fallers donat que podia caure algun ninot de la part alta del monument».

De totes formes i aprofitant este matí una treva de la borrasca han pogut culminar este magnífic monument de l’artista Rafa Ibáñez. Cal recordar que El Mercat ha guanyat set dels últims huit exercicis fallers, el primer premi de la Secció Especial d’Alzira. Els fallers i falleres d’esta comissió es troben decebuts perquè «apostàvem per guanyar de nou enguany».

Per cert els fallers i falleres han desafiat este matí a la pluja protagonitzant la primera de les despertaes.