Ajuntament i associacions d’Alzira es coordinen per acollir refugiats d’Ucraïna

0
194

Cooperació coordina l’organització de recursos i mitjans a Alzira per a articular un protocol municipal per la possible arribada de població desplaçada per la guerra a Ucraïna

  • Els departaments municipals, la Policia Local i Nacional i les entitats Creu Roja i Cepaim unixen esforços enfront de la crisi

 

Representants dels diversos departaments municipals i d’organitzacions socials van celebrat ahir una reunió a l’Ajuntament per a posar en comú els recursos i la disponibilitat de mitjans per a l’acollida i atenció de la població ucraïnesa desplaçada a causa de la invasió de Rússia. El Comissari de la Policia Nacional i el Subinspector Jefe de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres junt amb els responsables de diverses àrees municipals com Serveis Socials, La Clau, l’Oficina Comarcal d’Habitatge, Policia Local, la Biblioteca municipal, Comunicació, Educació i infància entre altres es van reunir amb les organitzacions Creu Roja i Cepaim encarregades dels dur endavant els protocols d’acollida internacional. També va estar present la representat del Partit Popular Marisa Escribá.

 

Esta reunió ha sigut una primera presa de contacte per a coordinar agents i articular una resposta eficient davant de la possible arribada de refugiats procedents d’Ucraïna, sota la coordinació de la regidoria de Cooperació amb la regidora Leticia Piquer al front.

 

La voluntat és oferir una resposta el més ràpid possible per a poder garantir una acollida òptima i l’allotjament, en aquells casos en els quals siga necessari. Per això, es tindran en compte els protocols i vies ja activades tant des del Govern de l’Estat com a través de la mateixa Generalitat Valenciana, que ja han establit instruccions per a unificar els criteris i fer efectiva l’actuació.

Protocol municipal

Els assistents abordaren diversos temes, com són l’empadronament, l’escolarització dels menors i l’alfabetització en castellà dels majors, l’oferta d’allotjaments i habitatges, l’atenció per part dels equips de Serveis Socials i de les entitats Cepaim i Creu Roja, la difusió visual, simple i eficaç dels protocols i instruccions als nouvinguts, i l’oferta de recursos per a esta població vulnerable. “En esta primera sessió hem constituït el grup i hem posat en comú les persones i les actuacions que s’han de portar a terme en cas de nouvinguts. L’objectiu és poder establir un protocol municipal que es puga seguir per tots els agents, facilitant el tràmit a les persones arribades”, ha explicat la regidora de Cooperació, Leticia Piquer.