Torna la Cavalcada a Alzira amb la guerra, la covid i l’energia com a temes principals

0
1098
La falla Plaça Major ha recuperat a la reconeguda orquestra Serenade alzirenya

La cavalcada multicolor d’Alzira ha tornat hui, dos anys després, amb una explosió d’alegria per part dels fallers i falleres de les 35 comissions que han rivalitzat en gràcia i imaginació en la tradicional desfilada humorística de la capital de la comarca.

Els temes més recurrents han sigut el No a la guerra com a crítica a la invasió d’Ucraïna per Rússia, la problemàtica del coronavirus, que ha deixat fora la festa fallera durant dos anys, el reconeiximent als sanitaris del Departament de Salut de la Ribera així com també ha abundat les referències a les pujades de la factura elèctrica i dels carburants que consideren «ens farà tornar a l’epoca medieval».

Així la comissió Colònia Ana Sanchis, una de les més vistoses de la cavalcada ressaltava així el renaiximent faller; «hui portem disfresses, música, ball i l’ànima exaltada per celebrar que per fí tornem a tindre cavalcada, i encara que per a molts siguen unes falles més, per a nosaltres simbolitzen un renaiximent».

La desfilada ha estrenat recorregut en eixir de l’avda Blasco Ibáñez, passar per l’Avinguda Sants Patrons i finalitzar a la Plaça del Regne, on s’han concentrat milers d’espectadors.