L’Espardenyà torna este diumenge a la plaça del Regne d’Alzira

0
320

El pròxim diumenge dia 13 la Plaça del Regne d’Alzira acollirà una cita gastronòmica; el VI Concurs Nacional Francisco José García d’Espardenyà, que enguany comptarà amb la participació de 26 restaurants de tota Espanya i de 14 associacions locals.  S’hi habilitaran dos zones per al certamen; els cuiners professionals s’ubicaran a la plaça del Regne. Els participants han sigut seleccionats atenent a la projecció de la seua cuina.

En el cas dels calders a concurs, sols una de les quinze racions es destina al tast cec del jurat davant de notari. Les catorze restants es repartiran entre els veïns i les veïnes perquè puguen degustar cada preparació.

Mentre la plaça del Mercat acollirà les fogates de les associacions locals, que participen fora de concurs, i que continuen guanyant pes en la festa gastronòmica. Hi ha una quinzena inscrites: la Societat Musical d’Alzira i la Colla de Tabal i Dolçaina Les Raboses, que posaran música a la jornada; l’Associació de Carreters, que portarà els seus carros i cavalleries; filaes dels Moros i Cristians de la Vila; diverses falles alzirenyes i altres entitats locals.