Les falles es preparen per aguantar el mal oratge

0
566

La lleugera pluja de hui divendres i les dolentes previsions meteorològiques per a la setmana fallera fan que els artistes i els fallers preparen els corresponents antídots per tal de mantindre en peu uns castigats monuments que han aguardat, tot just, dos anys per poder ixir al carrer.

Així els Germans Parra que han començat a plantar hui el monument de la falla Plaça Major d’Alzira s’afanyaven esta vesprada a cobrir, amb grans plàstics, els primers ninots arribats a la placeta alzirenya.

L’oratge donarà una treva este dissabte i diumenge, però el dilluns anuncien aigua a la Ribera i a tota la Comunitat Valenciana. Aleshores els artistes tenen  previst «hidrofugar» els ninots per tal que puguen «aguantar dos os tres dies» les incelmències del temps.

Els més de 6.000 fallers de les 35 comissions de la capital de la comarca al menys podran gaudir demà dissabte (18h) de la cavalcada, els menuts de la Globotà del diumenge (13h) i les famílies de la Festa de l’Espardenyà que es celeberarà al llarg de tot el matí dominical.

Finalitzat el cap de setmana els fallers i falleres que porten 730 dies esperant el seu moment creuaran els dits perquè l’anunciada Dana es desvie cap a altres indrets menys festius.