La pluja respectarà la cavalcada i l’espardenyà però no la plantà

0
677
La cavalcada d’Alzira prevista per a este dissabte gaudirà de bon oratge

Les previsions confirmen unes Falles plujoses i amb vent

La inestabilitat sembla que s’allargarà fins divendres, vespra de Sant Josep, i tot apunta que dijous serà un dia complicat per les precipitacions i les ràfegues de vent

Les previsions indiquen que les d’enguany seran unes Falles passades per aigua. Almenys així es preveu a hores d’ara, quan les prediccions confirmen el temporal de pluja i vent que sembla que agranarà el territori a partir del dilluns. Tot i que caldrà esperar fins al cap de setmana per a tindre una previsió més ajustada, sobretot tenint en compte que en primavera solen haver-hi canvis bruscos d’oratge difícils de concretar més de tres dies abans, el nostre territori es veurà assotat pel vent i la pluja, que deixarà quantitats generoses arreu del territori.

Aquests dos fenòmens són, precisament, els principals enemics dels monuments i, en el cas de la pluja, també dels actes massius que es viuen al carrer. Les previsions de què disposem ara mostren que la inestabilitat s’allargarà durant tota la setmana, encara que no es descarta que dissabte, dia de Sant Josep i jornada que tanca les festes, puga millorar la situació.

El que sí que sembla que s’aferma és la mala previsió per a dijous, que ara per ara es dibuixa com un dia molt inestable. Sembla que les ràfegues de vent podrien superar els 50 km/h i les pluges deixar quantitats importants. Tots aquests fenòmens amenacen la primera jornada de l’Ofrena a la capital i, en el cas d’altres poblacions que també celebren les Falles, la primera o segona de festejos rellevants als carrers.

Per tant, a hores d’ara tant fallers com artistes segueixen, expectants, les previsions de l’oratge. El vent és determinant durant la plantà. Les ràfegues fortes poden posar en perill no sols els remats, sinó també condicionar en gran manera el muntatge del monument.

À PUNT